Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 800 g svinjskih rebara
- 2 kašike majoneza
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
Recept za zapečene krompire sa rebarcima:
Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mešavine suvih začina i mleveni crni biber po ukusu.
Sve izmešajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.
Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Posle sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pečena rebarca bolja nego sa roštilja.
Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda