Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 800 g svinjskih rebara
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu

Recept za zapečene krompire sa rebarcima:

Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mešavine suvih začina i mleveni crni biber po ukusu.

Sve izmešajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.

Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Posle sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pečena rebarca bolja nego sa roštilja.

Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa