Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 800 g svinjskih rebara
- 2 kašike majoneza
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
Recept za zapečene krompire sa rebarcima:
Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mešavine suvih začina i mleveni crni biber po ukusu.
Sve izmešajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.
Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Posle sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pečena rebarca bolja nego sa roštilja.
Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs
Najbolji rolat sa pistaćima i malinama
Umesto kolača napravite čokoladu za Uskrs
Tiramisu uskršnje jaje