Sastojci:

  • 2 jajeta
  • So i biber po ukusu
  • 3 kašike pavlake
  • 2 kašike rendanog sira
  • 150-200 grama pečuraka (dobro opranih i oceđenih)
  • Testo za picu ili lisnato testo

Priprema:

Ovaj jednostavan recept za pitu sa pečurkama je brz, ukusan i savršen za sve prilike. Kombinacija pečuraka, jaja i sira, upakovana u lisnato ili testo za picu, čini je savršenim obrokom. Ova pita je idealna za one dane kada nemate puno vremena, a želite pripremiti ukusan i zasitan obrok.

Savet:

Pitu možete poslužiti uz svežu salatu ili jogurt za još bogatiji obrok.

U tiganju propržite oprane i sitno iseckane pečurke dok ne omekšaju i ispuste vodu, a zatim ih posolite i pobiberite.

U većoj posudi umutite jaja, dodajte pavlaku, rendani sir, so i biber, pa sve dobro sjedinite. U smesu sa jajima dodajte propržene pečurke i sve dobro promešajte.

Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje. Preko testa ravnomerno rasporedite smesu sa pečurkama i jajima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta, dok pita ne postane zlatno-smeđa. Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Pita sa pečurkama Izvor: Pita sa pečurkama