Sastojci:
- 200 g putera sobne temperature
- 250 ml kefira
- 1 jaje
- 1/3 kašičice soli
- 450 g brašna
Recept za domaće lisnato testo:
Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.
Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider. Možda ćete želeti da napravite i desert od lisnatog testa sa krem sirom i voćem.
Pročitajte kako se prave kolači ružice od jabuka i lisnatog testa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje