Sastojci:

  • 200 g putera sobne temperature
  • 250 ml kefira
  • 1 jaje
  • 1/3 kašičice soli
  • 450 g brašna
Trik da pecivo dugo bude sveže!

Pomešajte sa brašnom skrob, pa prosejte u sastojke za testo. Biće sveže nekoliko dana!

Recept za domaće lisnato testo:

Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.

Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider. Možda ćete želeti da napravite i desert od lisnatog testa sa krem sirom i voćem.

Pročitajte kako se prave kolači ružice od jabuka i lisnatog testa

BONUS VIDEO

Novogodišnja jelka od lisnatog testa  Izvor: Novogodišnja jelka od lisnatog testa

StvarUkusa