Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 jogurta u čaši
  • 70 g kvasca
  • 350 ml vode
  • 3 kašičice šećera
  • 3 kašičice soli
  • 800 g brašna ili po potrebi, tip 400
  • susam za posipanje
  • 200 g margarina za premazivanje
Trik za podizanje testa!

Dizanje testa možete da ubrzate ako ga prekrijete lagano navlaženom kuhinjskom krpom, i obavezno ga stavite na toplo mesto.

Recept za pamuk pogaču sa jogurtom:

Kako biste napravili pogaču, prvo stavite šećer i kvasac u mlaku vodu i promešajte. Ostavite da odstoji. Nakon toga kvasac, brašno, so, jogurt i jaja pomešajte sa brašnom i zamesite testo. Ostavite testo da odmori oko 5 minuta, a zatim ga razvaljajte u veliki pravougaonik, debljine 5 milimetara i premažite ga margarinom.

Pravougaonik urolajte u rolat, pa isecite na komade od 4-5 cm debljine. Stavite u okrugli pleh za pečenje, poslažite urolane komade i ostavite ih da se udvostruče. Premažite margarinom i pospite susamom pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i posnu slavsku pogaču.

Pročitajte i kako se prave tri najlepša slavska kolača

BONUS VIDEO

Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea Izvor:  Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea

StvarUkusa