Sastojci:
- 1 rolna lisnatog testa
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
- 500 g spanaća
- 360 g rikote
- 1 jaje
- 100 g parmezana
- so
- žumance za premazivanje
Kako se pravi:
Ako tražite brz i ukusan recept koji će vas osvojiti jednostavnošću i bogatim ukusom, ova pita sa spanaćem i rikotom je pravi izbor! Hrskavo lisnato testo i kremasti fil od rikote i spanaća čine savršen spoj koji možete poslužiti kao lagani ručak, večeru ili predjelo. Uz minimalno truda i nekoliko osnovnih sastojaka, dobićete jelo koje će oduševiti sve za stolom.
Spanać oprati i očistiti uklanjanjem peteljki. U tiganj dodajte maslinovo ulje i čen belog luka, ubacite spanać pa pržite desetak minuta na laganoj vatri. Kada je pržen, spanać dobro iscedite da uklonite višak vode i sitno iseckajte.
Pomešajte rikotu, seckani spanać, parmezan, jaje i prstohvat soli u činiji. Na dno kalupa stavite lisnato testo i unutra sipajte fil. Dobro poravnajte i preklopite ivice ka unutra. Premažite ivice žumancetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 30 minuta. Isecite na kriške i poslužite.
Bonus video
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove