Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 mali luk, iseckan
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- ½ crvene paprike, seckane
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- so i biber po ukusu
- 3 kašike putera
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 360 ml mleka
- 120 g rendanog parmezana
- 4 testa za lazanje
- 115 g rendanog kačkavalja
Recept za lazanje sa pasuljem:
Kako biste napravili lazanje zagrejte rernu na 175 stepeni C. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite i njega. Pomešajte pasulj, paradajz i crvenu papriku. Začinite bosiljkom, origanom, solju i biberom. Nastavite da pržite 10 minuta i povremeno mešajte.
Rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri i postepeno umešajte brašno, dok ne postane glatko. Polako umešajte mleko. Umešajte parmezan i nastavite da kuvate i mešajte dok se malo ne zgusne.
Rasporedite 1/2 mešavine pasulja u tepsiju i na vrh stavite 2 testa za lazanje. Premažite preostalom mešavinom pasulja i na vrh opet stavite testeninu. Prelijte sosom i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni, ili dok ne porumeni. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i palenta lazanju.
Pročitajte kako se prave domaće lazanje po italijanskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.