Sastojci:

  • 4,5 kg usoljenog, dimljenog svinjskog buta, isečenog na tanke kriške
  • 120 g smeđeg šećera
  • 330 ml obične Koka Kole
  • ulje
Ako želite još gušću glazuru:

Glazuru od šunke sa dna posude za pečenje sipajte u manji lonac i stavite da provri. Umutite kukuruzni skrob sa 2 kašike hladne vode. Sipajte mešavinu kukuruznog skroba u šerpu, neprestano mešajući. Dovedite do ključanja i kuvajte 1 minut ili dok se glazura ne zgusne.

Recept za dimljeni svinjski but sa glazurom od koka-kole:

Zasvinjski but pripremljen po ovom receptu, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni C. Premažite tepsiju uljem i stavite šunku u tepsiju. Utrljajte smeđi šećer po celoj šunki, pazeći da uđe između kriški. Prelijte šunku koka-kolom.

Pokrijte i pecite 90 minuta, podlivajući svakih 30 minuta. Otkrijte i pecite još 30 minuta ili dok šunka ne porumeni i karamelizuje se. Izvadite i stavite na tanjir za serviranje. Kašikom prelijte glazuru sa dna tiganja preko šunke. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najukusniji svinjski file urolan u slaninicu.

Pročitajte i kako se pravi filovano svinjsko meso preliveno sosom od crnog vina i šljiva

BONUS VIDEO

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa

StvarUkusa