Sastojci:
Za medaljone:
- 400 g svinjskog filea
- 40 g brašna
- ½ kašičice morske soli
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
Za sos:
- 3 čena belog luka – sitno iseckana
- 1 kašičica svežeg ruzmarina – sitno iseckanog
- ¼ kašičice tucane paprike
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g listova bebi spanaća
- 180 g čeri paradajza iseckanog
- morska so i crni biber, po ukusu
Recept za svinjske medaljone:
Za svinjetinu pripremljenu na ovaj način prvo pripremite meso. Isecite ga na kriške od 2,5 cm. Dodajte brašno u tanjir i začinite solju i biberom. Svaki komad svinjetine premažite brašnom. U veliki i duboki tiganj dodajte ulje i puter. Zagrejte na jakoj vatri. Ubacite meso i pržite 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumeni. Izvadite ih i stavite na stranu.
Smanjite toplotu na srednju. U isti tiganj dodajte beli luk, ruzmarin i tucanu papriku i pržite 1-2 minuta, pazeći da beli luk ne zagori. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Dodajte bebi spanać i paradajz.
Krčkajte sos 3 minuta, dok ne počne lagano da se zgušnjava. Vratite svinjetinu u sos i dinstajte još 3 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečenicu sa dve vrste suvog voća.
Pročitajte kako se pravi svinjetina sa sosom od senfa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu