Sastojci:

Za medaljone:

  • 400 g svinjskog filea
  • 40 g brašna
  • ½ kašičice morske soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike putera

Za sos:

  • 3 čena belog luka – sitno iseckana
  • 1 kašičica svežeg ruzmarina – sitno iseckanog
  • ¼ kašičice tucane paprike
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g listova bebi spanaća
  • 180 g čeri paradajza iseckanog
  • morska so i crni biber, po ukusu
Trik za mekano svinjsko meso!

Nakon što svinjske medaljone uvaljate u brašno, pre prženja ih ubacite u kiselu vodu. Biće savršeno mekani!

Recept za svinjske medaljone:

Za svinjetinu pripremljenu na ovaj način prvo pripremite meso. Isecite ga na kriške od 2,5 cm. Dodajte brašno u tanjir i začinite solju i biberom. Svaki komad svinjetine premažite brašnom. U veliki i duboki tiganj dodajte ulje i puter. Zagrejte na jakoj vatri. Ubacite meso i pržite 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumeni. Izvadite ih i stavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju. U isti tiganj dodajte beli luk, ruzmarin i tucanu papriku i pržite 1-2 minuta, pazeći da beli luk ne zagori. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Dodajte bebi spanać i paradajz.

Krčkajte sos 3 minuta, dok ne počne lagano da se zgušnjava. Vratite svinjetinu u sos i dinstajte još 3 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečenicu sa dve vrste suvog voća.

Pročitajte kako se pravi svinjetina sa sosom od senfa

BONUS VIDEO

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa

StvarUkusa