Sastojci:
- 500 g brašna
- 400 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 7 g suvog kvasca
- 1 kašika ulja
- 50 g maslaca
Za fil:
- 40 g feta sira
- 300 g tvrdog belog sira
- 10 g maslaca
- 350 g krompira
Recept za ruske lepinje:
Kako biste napravili lepinje toplo mleko sipajte u činiju. Dodajte šećer, promešajte, pa dodajte so i opet promešajte. Ubacite kvasac, promešajte i dodajte brašno. Umesite testo, mesite ga oko deset minuta, pa ostavite da odmori poklopljneo.
Narendajte sireve na krupno rende i pomešajte. Skuvajte krompir isečen na kockice pa ga iznječite u pire i dodajte mu maslac. Gnječite dok se ne uklopi. Krompir prebacite na tanjir gde su rendani sirevi. Dobro izmešajte i napravite od smese tri lopte od po 220 g i pokrivene.
Testu dodajte maslac i premesite ga pa ostavite da opet odstoji dok ne naraste. Nakon toga ga delite na lopte, tako da svaka ima 325 g. Rernu uključite na 230 stepeni. Na pobrašnjenoj podlozi razvijte jednu loptu testa rukom pa dodajte jednu kuglu fila. Kuglu fila obložite testom pa formirajte oblik lepinjice.
Stavite na plehove obložene papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 230 stepeni 5 minuta i na 220 stepeni još 5-7 minuta, dok ne porumene. Odozgo premažite lepinje puterom. Isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mekane domaće lepinje idealne za večeru.
Pročitajte i kako se prave lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem