Sastojci:

  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 50 ml otopljenog putera 

Recept za mekane domaće lepinje:

Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.

Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.

Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.

Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje

BONUS VIDEO

Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Instagram/ myriadrecipes

 StvarUkusa