Sastojci:
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
- 50 ml otopljenog putera
Recept za mekane domaće lepinje:
Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.
Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.
Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.
Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus