Sastojci:
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
- 50 ml otopljenog putera
Recept za mekane domaće lepinje:
Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.
Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.
Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lepinjice punjene spanaćem i mladim sirom.
Pročitajte kako da napravite i engleske lepinje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem