Sastojci:
- 500 g kiselog kupusa
- 3 ljutike, oljuštene i isečene
- 1 velika kriška komorača iseckanog
- 3 šargarepe, isečene na kockice
- 1 kriška srednjeg korena celera, oljuštenog i isečenog na kockice
- 1 velika kašika ulja
- 1 velika jabuka, naseckana
- 2 kašičice sušene mirođije
- 2 kašičice sušenog majčine dušice
- nekoliko listova bosiljka
- 100 ml paradajz sosa
- 3 čena belog luka, naseckana
- 2-3 kašičice soli
- 1-2 kašičice bibera
- 2 kašičice slatke paprike
- voda, po potrebi
Recept za dinstani kiseli kupus sa povrćem:
Iseckajte kiseli kupus i ubacite ga u veliki lonac. Pripremite sve ostalo povrće i dodajte ga u isti lonac. Sipajte ulje, naseckanu jabuku i malo vode, pa dinstajte na srednjoj vatri. Mešajte s vremena na vreme.
Kada kupus postane mekan, dodajte začine i posolite. Dodajte paradajz sos, mlevenu crvenu papriku i kuvajte dok većina vode ne ispari. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zimsku musaku sa mesom i kiselim kupusom.
Pročitajte i kako se prave kiflice sa kiselim kupusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva