Sastojci:

  • 500 g kiselog kupusa
  • 3 ljutike, oljuštene i isečene
  • 1 velika kriška komorača iseckanog
  • 3 šargarepe, isečene na kockice
  • 1 kriška srednjeg korena celera, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 1 velika kašika ulja
  • 1 velika jabuka, naseckana
  • 2 kašičice sušene mirođije
  • 2 kašičice sušenog majčine dušice
  • nekoliko listova bosiljka
  • 100 ml paradajz sosa
  • 3 čena belog luka, naseckana
  • 2-3 kašičice soli
  • 1-2 kašičice bibera
  • 2 kašičice slatke paprike
  • voda, po potrebi
Varijanta sa slatkim kupusom!

U slučaju da nemate pristup celom kiselom kupusu, ovo varivo možete napraviti i od slatkog kupusa. U tom slučaju ćete morati da nadoknadite nedostatak kiselog ukusa. Možete da dodate sok od 1/2 limuna pred kraj procesa kuvanja.

Recept za dinstani kiseli kupus sa povrćem:

Iseckajte kiseli kupus i ubacite ga u veliki lonac. Pripremite sve ostalo povrće i dodajte ga u isti lonac. Sipajte ulje, naseckanu jabuku i malo vode, pa dinstajte na srednjoj vatri. Mešajte s vremena na vreme.

Kada kupus postane mekan, dodajte začine i posolite. Dodajte paradajz sos, mlevenu crvenu papriku i kuvajte dok većina vode ne ispari. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zimsku musaku sa mesom i kiselim kupusom.

Pročitajte i kako se prave kiflice sa kiselim kupusom

BONUS VIDEO

Burek sarme  Izvor: Burek sarme

StvarUkusa