Sastojci:
- 1,4 kg svinjskog filea
- 450 g isečene slanine
- 60 g kečapa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- 1 kašika vorčester sosa
Recept za svinjski file urolan u slaninu:
Kako biste napravili svinjski file prvo u maloj činiji umutite kečap, smeđi šećer, luk u prahu, beli luk u prahu, so, biber i vorčester sos.
Prelijte sosom celo meso, a trake slanine omotajte oko mesa, jednu po jednu. Učvrstite slaninu na dnu mesa čačkalicama.
Stavite svinjetinu na gril tiganj i poklopite. Pecite jedan sat, dok slanina ne postane hrskava. Skinite sa roštilja. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Izvadite čačkalice. Meso isecite na kriške i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i rolovan i punjen svinjski file.
Pročitajte kako se pravi svinjski file u sosu od šljiva, idealan za ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.