Sastojci:

  • 1,4 kg svinjskog filea
  • 450 g isečene slanine
  • 60 g kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika vorčester sosa
Koliko je korisno jesti svinjetinu?

Svinjetina je dobar izvor vitamina i minerala poput fosfora, selena i tiamina. Ima više vitamina B od drugih crvenih mesa, pa su tako vitamnin B6 i B12 koji se nalaze u svinjetini neophodni za formiranje krvnih zrnaca i funkciju mozga. Odličan je izvor gvožđa i sadrži visokokvalitetne proteine. Jedite svinjetinu na kvalitetno pripremljen način i povremeno.

Recept za svinjski file urolan u slaninu:

Kako biste napravili svinjski file prvo u maloj činiji umutite kečap, smeđi šećer, luk u prahu, beli luk u prahu, so, biber i vorčester sos.
Prelijte sosom celo meso, a trake slanine omotajte oko mesa, jednu po jednu. Učvrstite slaninu na dnu mesa čačkalicama.

Stavite svinjetinu na gril tiganj i poklopite. Pecite jedan sat, dok slanina ne postane hrskava. Skinite sa roštilja. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Izvadite čačkalice. Meso isecite na kriške i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i rolovan i punjen svinjski file.

Pročitajte kako se pravi svinjski file u sosu od šljiva, idealan za ručak

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa