Sastojci:
- 1 veći komad svinjskog filea
- 200 g leda
- 500 ml vode
- so, biber, beli luk u prahu, slatka paprika
- 1 crni luk
- 200 g šampinjona
- 1 crvena paprika
- 100 g kačkavalja
- maslinovo ulje
- 300 g slanine
- 500 g krompira
Za marinadu:
- čili sos
- maslinovo ulje
- so, biber, slatka paprika
- kašika senfa
- kašika jabukovog sirćeta
- kašika meda
- kašika soja sosa
Kako se pravi rolovani svinjski file:
Ovo je jedan od onih recepata koji su idealni za svečane prilike. Raskošan, bogat i pun ukus očaraće svakoga ko proba. Napravite i vi svinjsko meso po ovom receptu.
Svinjski file zasecite po sredini da napravite udubljenje pa ga ubacite u posudu sa vodom i ledom na sat vremena. Zatim ga stavite na radnu površinu, začinite i dobro utrljajte začine u meso. Crni luk propržite sa šampinjonima, dodajte crvenu papriku, začinite pa napunite file ovom mešavinom. Pospite rendanim kačkavaljem. Zatim uzmite šnite slanine i obmotajte file. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
Krompir obarite pa začinite i prelijte maslinovim uljem, stavite pored filea u pleh. Napravite marinadu od navedenih sastojaka i premažite file pa pecite u zegrejanoj rerni sat vremena.
BONUS VIDEO
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
Praznična salata sa kiselim krastavcima i šunkom, idealna za Božićni ručak