Sastojci:

  • 450 g belog mesa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • 2 batata oljuštena i isečena na kockice
  • 120 ml pilećeg bujona
  • ½ funte sveže špargle isečene dijagonalno na komade od 1 i 2 inča
  • ½ kašičice fine morske soli
  • ½ kašičice mlevene crvene paprike
Zašto je korisno da jedete batat?

Batat je bogat vlaknima koji su važni za proces varenja i daje osećaj sitosti. Sadrži moćan antioksidans beta karoten. Bogat je vitaminom C, kalijumom, manganom, vitaminom B6, vitaminom B5 i vitaminom E.

Recept za belo meso sa batatom:

Kako biste pripremili piletinu, prvo belo meso isecite na male komade i začinite solju i biberom. U tiganju na srednjoj vatri pržite maslinovo ulje, beli luk i piletinu.

Pržite oko 7-10 minuta i dobro promešajte. Ostavite piletinu na stranu. U isti tiganj dodajte batat i pileći bujon. Poklopite posudu i kuvajte oko 7-10 minuta ili dok se batat ne bude kuvan.

Nakon toga vratite piletinu u tiganj i promešajte da se dobro sjedini. Začinite solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kaserolu od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu.

Pročitajte kako se pravi piletina Stroganov

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa