Sastojci:
- 450 g belog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- 3 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- 2 batata oljuštena i isečena na kockice
- 120 ml pilećeg bujona
- ½ funte sveže špargle isečene dijagonalno na komade od 1 i 2 inča
- ½ kašičice fine morske soli
- ½ kašičice mlevene crvene paprike
Recept za belo meso sa batatom:
Kako biste pripremili piletinu, prvo belo meso isecite na male komade i začinite solju i biberom. U tiganju na srednjoj vatri pržite maslinovo ulje, beli luk i piletinu.
Pržite oko 7-10 minuta i dobro promešajte. Ostavite piletinu na stranu. U isti tiganj dodajte batat i pileći bujon. Poklopite posudu i kuvajte oko 7-10 minuta ili dok se batat ne bude kuvan.
Nakon toga vratite piletinu u tiganj i promešajte da se dobro sjedini. Začinite solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kaserolu od piletine i spanaća, zapečena u belom sosu.
Pročitajte kako se pravi piletina Stroganov
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem