Sastojci:
- 4 krmenadle
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika žutog šećera
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice crnog luka u prahu
- 1,5 kašičice sušenog origana
- 1 kašičica soli
- 0,25 kašičice bibera
Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:
Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.
Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz tiganja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pržene krmenadle gotove očas posla.
Pročitajte i kako se prave krmenadle zapečene sa krompirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade