Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika žutog šećera
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1,5 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica soli
  • 0,25 kašičice bibera
Savet plus:

Krmenadle možete da čuvate u frižideru 3 do 4 dana ili u zamrzivaču do 3 meseca. U zavisnosti od veličine krmenadli prilagodite i začine. Višak začina uvek možete sačuvati u maloj plastičnoj kesi. Ako želite karamelizovanije ivice, možete uključiti roštilj u poslednjih nekoliko minuta pečenja.

Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:

Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.

Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz tiganja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pržene krmenadle gotove očas posla.

Pročitajte i kako se prave krmenadle zapečene sa krompirom

BONUS VIDEO

rolovane svinjske krmenadle Izvor: rolovane svinjske krmenadle

StvarUkusa