Sastojci:
- 4 krmenadle bez kostiju
- so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
- 2 kašike brašna
- 120 ml ulja
- nekoliko čenova belog luka, za aromu
Recept za pržene krmenadle:
Kako biste napravili krmenadle, nemojte da ih sušite i ubrusima, kako bi se začini i brašno zalepili. Sa obe strane ih posolite i pobiberite, pa pospite brašnom takođe sa obe strane, pomoću zadnje strane kašike. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Ubacite oko krmenadli čenove belog luka.
Pažljivo dodajte krmenadle i pržite ih u tiganju dok ne porumene, oko 4 minuta. Kada ivice porumene, okrenite i pržite drugu stranu, još 4 minuta. Smanjite toplotu, ako prebrzo porumene. Servirajte toplo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krmenadle zapečene sa krompirom.
Pročitajte i kako se prave krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.