Sastojci:

  • 4 krmenadle bez kostiju
  • so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 kašike brašna
  • 120 ml ulja
  • nekoliko čenova belog luka, za aromu
Napravite sos uz meso:

Pomešajte sveže začinsko bilje po izboru, tri kašike grčkog jogurta, čen belog luka, sok od polovine limuna, so i biber. Pomešajte i uživajte.

Recept za pržene krmenadle:

Kako biste napravili krmenadle, nemojte da ih sušite i ubrusima, kako bi se začini i brašno zalepili. Sa obe strane ih posolite i pobiberite, pa pospite brašnom takođe sa obe strane, pomoću zadnje strane kašike. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Ubacite oko krmenadli čenove belog luka.

Pažljivo dodajte krmenadle i pržite ih u tiganju dok ne porumene, oko 4 minuta. Kada ivice porumene, okrenite i pržite drugu stranu, još 4 minuta. Smanjite toplotu, ako prebrzo porumene. Servirajte toplo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krmenadle zapečene sa krompirom.

Pročitajte i kako se prave krmenadle sa voćnim sosom gotove za pola sata

BONUS VIDEO

rolovane svinjske krmenadle Izvor: rolovane svinjske krmenadle

StvarUkusa