Sastojci:
- 900 g patlidžana, isečenog na krugove debljine 1 cm
- maslinovo ulje
- 1 kašika soli
- 1 veliki crni luk, grubo iseckan
- 1/2 kašičice mešanih začina
- 400 g seckanog paradajza
- 360 g iseckane pečene piletine
- 80 g sitno iseckanog svežeg peršuna
- 240 g grčkog jogurta
- 160 g kačkavalja
Recept za pileću musaku sa patlidžanom:
Kako biste napravili ovu musaku, prvo zagrejte rernu na 220°C. Podmažite posudu za pečenje dubine 6 cm. Stavite patlidžan na pleh. Posolite. Ostavite sa strane 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Osušite papirnim ubrusom.
Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Poprskajte patlidžan sa obe strane uljem. Pržite ga u serijama, 3 do 4 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni, pa prebacite na tanjir.
Poprskajte tiganj uljem. Smanjite vatru na srednju. Dodajte luk i pržite, mešajući, 3 do 4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte začine. Pržite 1 minut ili dok ne zamiriše. Dodajte paradajz. Pržite, mešajući, 2 do 3 minuta ili dok se ne zgusne. Dodajte piletinu i peršun, pa promešajte da se sjedine.
Poređajte polovinu patlidžana u pripremljenu posudu. Pospite smesom od piletine, pa rasporedite preostali patlidžan. Prelijte jogurtom, pospite sirom i pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 5 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i musaku po receptu italijanske bake.
Pročitajte kako se pravi musaka sa patlidžanom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade