Sastojci:
- 2 jajeta, umućena
- so, i biber, po ukusu
- 1/2 kašike ulja
- 1/2 srednjeg luka, isečenog na kockice
- 4 mlada luka, iseckana
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 kašičica svežeg rendanog đumbira
- 700 g kuvanog smeđeg pirinča
- 300 g graška, odmrznutog
- 60 g šargarepe, odmrznute
- 3 1/2 kašike sojinog sosa
Recept za rizi-bizi sa integralnim pirinčem:
Kako biste pripremili pirinač na ovaj način, prvo u činiji umutite jaja i začinite prstohvatom soli i bibera. Zagrejte duboki tiganj sa malo ulja na jakoj vatri. Dodajte jaja i brzo umutite. Kada su jaja pržena, izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
Pustite da se tiganj zagreje. Dodajte ulje i pržite beli luk i bele delove mladog luka 30 sekundi, dodajte crni luk i đumbir i pržite još 1 minut dok ne zamiriše.
Umešajte pirinač, grašak i šargarepu i dobro promešajte, pa pržite oko 5 minuta. Sipajte soja sos, promešajte i pržite 1 minut, dodajte jaja i iseckane zelene delove mladog luka, pržite 30 sekundi, sklonite sa vatre i odmah servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjeni rižoto sa tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi rižoto po italijanskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade