Sastojci:
- 220 g tunjevine iz konzerve
- 1 mali luk
- 6 čenova belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1,25 g sušenog origana
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 360 ml vode 360 ml
- 200 g pirinča
- 2 kašike seckanog peršuna
- 2 kašičice limunovog soka
- morska so i crni biber
Recept za začinjeni rižoto sa tunjevinom:
Kako biste napravili rižoto, ocedite konzerve tunjevine u sitno sito sa činijom ispod i tunjevinu pažljivo iseckajte. Takođe iseckajte crni luk, beli luk, crvenu papriku i šargarepu. Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte 3 kašike maslinovog ulja iz konzervirane tunjevine.
Posle par minuta dodajte iseckane sastojke, mešajte ih neprekidno, posle 4 minuta dodajte origano i majčinu dušicu, brzo izmešajte, zatim dodajte vodu i obilno začinite morskom solju i crnim biberom. Pojačajte vatru i promešajte. U međuvremenu, dodajte pirinač u fino sito i isperite pod vodom.
Kada voda proključa u tiganju, dodajte pirinač, lagano promešajte, zatim stavite poklopac na tiganj i spustite na tihu vatru, pa dinstajte 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.
Kada je pirinač skuvan, sklonite poklopac i šerpu sa ringle, dodajte oceđenu tunjevinu, seckani peršun i sok od limuna, viljuškom lagano razmutite pirinač, servirajte direktno iz tiganja ili prebacite u posude za serviranje, uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa sremušem.
Pročitajte i kako se pravi posni rižoto sa tikvicama i paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.