Sastojci:

  • 220 g tunjevine iz konzerve
  • 1 mali luk
  • 6 čenova belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1,25 g sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice
  • 360 ml vode 360 ml
  • 200 g pirinča
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 kašičice limunovog soka
  • morska so i crni biber

Recept za začinjeni rižoto sa tunjevinom:

Kako biste napravili rižoto, ocedite konzerve tunjevine u sitno sito sa činijom ispod i tunjevinu pažljivo iseckajte. Takođe iseckajte crni luk, beli luk, crvenu papriku i šargarepu. Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte 3 kašike maslinovog ulja iz konzervirane tunjevine.

Posle par minuta dodajte iseckane sastojke, mešajte ih neprekidno, posle 4 minuta dodajte origano i majčinu dušicu, brzo izmešajte, zatim dodajte vodu i obilno začinite morskom solju i crnim biberom. Pojačajte vatru i promešajte. U međuvremenu, dodajte pirinač u fino sito i isperite pod vodom.

Kada voda proključa u tiganju, dodajte pirinač, lagano promešajte, zatim stavite poklopac na tiganj i spustite na tihu vatru, pa dinstajte 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.

Kada je pirinač skuvan, sklonite poklopac i šerpu sa ringle, dodajte oceđenu tunjevinu, seckani peršun i sok od limuna, viljuškom lagano razmutite pirinač, servirajte direktno iz tiganja ili prebacite u posude za serviranje, uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa sremušem.

Pročitajte i kako se pravi posni rižoto sa tikvicama i paradajzom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa