Sastojci:
- 16 pilećih bataka
- 4 kašičice maslinovog ulja
- 3 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 ½ kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica senfa u prahu
- ½ kašičice ljute papričice u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
Recept za najukusnije batačiće sa roštilja:
Kako biste napravili ove batake, prvo zagrejte roštilj. Dok se roštilj zagreva, osušite pileće batake. Ravnomerno premažite sve strane maslinovim uljem. Pomešajte sve začine, so i biber. Lagano utrljajte mešavinu začina u sve strane bataka, uključujući i ispod kože.
Kada se roštilj zagreje, očistite ga i namažite uljem da se ne lepi. Poređajte pileće batake po roštilju, i razmaknute jedan od drugog. Grilujte oko 25 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta.
Skinite sa roštilja i ostavite da odstoje oko 5 minuta pre serviranja. Ostatke čvrsto umotajte u foliju čuvajte u frižideru oko 4 dana. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečene pileći batačići sa belim lukom i začinskim biljem.
Pročitajte kako se prave batačići zapečeni sa šargarepom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade