Verovatno svi znate kako izgledaju snežne kugle koje kupujemo na putovanjima, pa kada prodrmate vidite kako pada sneg preko neke znamenite građevine. Ukoliko su vam to bili omiljeni suveniri, sada možete u svojoj kuhinji napraviti nešto što podseća na to - paradajz u tegli sa snegom od belog luka. Kada protresete dešava se magija. Recept je veoma jednostavan za napraviti i ovako pripremljen paradajz trajaće vam celu zimu.

Možete probati i recept za tikvice iz tegle.

Sastojci:

1,5 kg paradajza
2 kašičice soli
100 ml sirćeta
100 g meda
prokuvana voda da napuni tegle
2 glavice belog luka
3 tegle

Priprema:

Stavite vodu u šerpi da proključa. Paradajz dobro operite i ocedite. Ređajte u čiste i sterilisane tegle. Preko paradajza sipajte proključalu vodu do vrha. Poklopite tegle i ostavite da stoje tako 25 minuta. Nakon toga prospite vodu iz tegli natrag u šerpu. u tu vodu dodajte so, med i sirće. Promešajte i vratite na ringlu da proključa. Beli luk očistite pa čenove usitnite u secku da napravite sneg. Rasporedite jednako u sve 3 tegle. Sada ponovo vodom iz šerpe sa dodacima napunite tegle. Zatvorite tegle i promućkajte.