Na prvi pogled ne postoji ništa lakše od kuvanja pirinča - operemo ga, stavimo u lonac sa vodom, sačekamo da upije tečnost i to je to.
Ali nije baš tako jednostavno. Morate steći određeno iskustvo u kuhinji da biste znali kada je pirinač gotov. Ako ne znate, reći ćemo vam mi.
Pre kuvanja pirinač treba dobro isprati hladnom vodom, nekoliko puta, dok voda iz njega ne postane bistra. Pirinač se kuva na laganoj vatri u šerpi sa zatvorenim poklopcem.
Različite vrste pirinča imaju različito vreme kuvanja da bi bili dobro skuvani najbolje je striktno slediti uputstva na pakovanju.
Proizvođač tačno zna kakvom je tretmanu podvrgnut pirinač i govori vam optimalnu količinu vode za kuvanje ove žitarice. Približno vreme kuvanja pirinča je oko 15–20 minuta za beli pirinač, ali može da varira u zavisnosti od vrste i sorte vašeg pirinča.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem