Proso je žitarica koja je bogata mnogim hranjivim materijama, vitaminima B grupe, vlaknima i mineralima od kojih su neki gvožđe, magnezijum, fosfor i kalijum. Sadrži 15% belančevina i ima blagotvorni učinak na probavu, a reguliše i crevnu floru. Takođe štiti srce, smanjuje holesterol i čisti organizam.
Pogledajte i Čudesan recept koji uklanja kamen iz bubrega
Od prosa se može napraviti prilog uz glavno jelo, varivo i prosena kaša. Prosena kaša je odličan izbor za doručak, a uz dodatak voća i začina će biti još ukusnija.
Sastojci za 1 osobu:
250 ml vode
1 jabuka
3 kašike prosa
malo soli
Priprema:
U vodu stavite jabuku iseckanu na kockice i pustite da zavri. Dodajte proso, so i šećer, pa kuvajte oko 10 minuta. Ako je potrebno, na kraju dodajte malo mleka. Umešajte cimet i po želji dodajte bademe i voće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kiwi.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus