Probajte kombinaciju omiljene i izuzetno hranljive jesenje namirnice – bundeve i pomalo zanemarene žitarice – prosa.
Sastojci
- bundeva 300 g
- 1 manji koren celera (100 g)
- 50 g prosa
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 l vode
- so, biber
- peršun
- ulje
Za krutone
- 2 parčeta tost hleba
- origano
- so
- ulje
Priprema
U šerpi odgovarajuće veličine na dobro zagrejanom ulju propržiti sitno seckani luk. Kada luk omekša dodati rendanu bundevu i celer, sitno seckani beli luk, so i biber po ukusu i proso (proso treba dobro oprati u nekoliko puta u hladnoj vodi).
Propržiti kratko pa naliti vodom. Nakon što proključa utišati vatru i kuvati dok proso ne omekša oko 20 min.
Dok se potaž kuva tost hleb iseći na male kocke i propržiti u tiganju sa malo ulja i začiniti solju i origanom.
Kada je proso kuvano štapnim blenderom dobro promešati da se dobije kremasta tekstura potaža. Ako je potaž gušći nego što ste navikli možete ga razblažiti dodavanjem vruće vode. Doterati ukus željenim začinima.
Servirati sa krutonima i dekorisati sitno seckanim svežim peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: detinjarije.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus