Zapečene makarone uvek su dobrodošle na svakoj trpezi, a ove su posebno kremaste sa dve vrste sira. Priprema traje svegea nekoliko minuta, posle samo čekate da rerna odradi svoje.
Što je najbolje super je i kada se ohladi, pa ukoliko preostanu možete da je odložite u frižider za sutradan.
Sastojci:
- 400 g testenine
- 400 g krem sira
- 2 paradajza
- 400 ml neutalne pavlake
- 100 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte kao i uobičajeno u slanoj vodi. Paradajz operite i isecite na kolutove. Kada je testenina skuvana procedite je, pomešajte sa krem sirom, začinite po ukusu, pa sve zajedno izručite u vatrostalnu činiju. Zalijte neutralnom pavlakom, poređajte kolutove paradajza. Pokrijte folijom, pa stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 tepeni. Pecite oko dvadeset minuta, a pred kraj pečenja skinite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da uhvati koricu i da se lepo zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus