Zapečene makarone uvek su dobrodošle na svakoj trpezi, a ove su posebno kremaste sa dve vrste sira. Priprema traje svegea nekoliko minuta, posle samo čekate da rerna odradi svoje. 

Što je najbolje super je i kada se ohladi, pa ukoliko preostanu možete da je odložite u frižider za sutradan.

Sastojci:

  • 400 g testenine
  • 400 g krem sira
  • 2 paradajza
  • 400 ml neutalne pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Testeninu skuvajte kao i uobičajeno u slanoj vodi. Paradajz operite i isecite na kolutove. Kada je testenina skuvana procedite je, pomešajte sa krem sirom, začinite po ukusu, pa sve zajedno izručite u vatrostalnu činiju. Zalijte neutralnom pavlakom, poređajte kolutove paradajza. Pokrijte folijom, pa stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 tepeni. Pecite oko dvadeset minuta, a pred kraj pečenja skinite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da uhvati koricu i da se lepo zapeče. 

Izvor: Stvar ukusa