Zapečene makarone uvek su dobrodošle na svakoj trpezi, a ove su posebno kremaste sa dve vrste sira. Priprema traje svegea nekoliko minuta, posle samo čekate da rerna odradi svoje.
Što je najbolje super je i kada se ohladi, pa ukoliko preostanu možete da je odložite u frižider za sutradan.
Sastojci:
- 400 g testenine
- 400 g krem sira
- 2 paradajza
- 400 ml neutalne pavlake
- 100 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Testeninu skuvajte kao i uobičajeno u slanoj vodi. Paradajz operite i isecite na kolutove. Kada je testenina skuvana procedite je, pomešajte sa krem sirom, začinite po ukusu, pa sve zajedno izručite u vatrostalnu činiju. Zalijte neutralnom pavlakom, poređajte kolutove paradajza. Pokrijte folijom, pa stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 tepeni. Pecite oko dvadeset minuta, a pred kraj pečenja skinite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da uhvati koricu i da se lepo zapeče.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno