Pite se prave širom sveta od različitih vrsta testa i sa različitim nadevima. Zbog lake pripreme, ali i ekonomičnosti često su na meniju. Među najjeftinije spadaju krompiruša ili ona sa prazilukom, ali bez obzira na skromne sastojke pite su preukusne. Sada vam predlažemo da napravite pitu bez kora sa raznovrsnim povrćem. Sve sastojke sipajte u posudu i isepcite, toliko je jednostavno.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 tikvica
- 10-12 maslina
- 10 čeri paradajza
- 4 jajeta
- 1 šolja mleka
- 1 čen belog luka
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Crni luk iseckajte i propržite, pa dodajte seckane tikvice. Posolite i ispržite. Za to vreme iseckajte masline i paradajz, a jaja umutite i dodajte mleko, rendani beli luk i brašno. Dobro sjedinite, pa sipajte masline, paradajz i ohlađene tikvice. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Pecite na 180°C oko 30 minuta, pa izvadite, pospite rendanim sirom i vratite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus