Najraniji zapisi o limunadi su sa mediteranske obale srednjovekovnog Egipta, ali i Evropi ona se prvi put pojavljuje u Parizu 1630. godine. Pravili su je od soda vode, limunovog soka i meda, a prodavili su je u balonima koji su bili vezani za prodavce. Nakon toga limunada je postala popularna širom Evrope, a Parizu je pomogla u odbrani od kuge. Danas u limunadu možete da dodate nanu, jagode..., ali i kokosovo mleko. Napravite kremasto piće koje će vas osvežiti kada su napolju visoke temeprature. 

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 2 kašike šećera 
  • 1,5 šolja vode
  • 1 šolja kokosovog mleka 

Priprema: 
Limun isecite na kriške i sa sve korom stavite u blender, zatim dodajte šećer i vodu i izblendirajte. Sipajte koksovo mleko i još jednom izblendirajte. Limunada sa kokosom je spremna. 

Limunada sa kokosom Instagram/foodingwitme

Izvor: Stvar ukusa