Najraniji zapisi o limunadi su sa mediteranske obale srednjovekovnog Egipta, ali i Evropi ona se prvi put pojavljuje u Parizu 1630. godine. Pravili su je od soda vode, limunovog soka i meda, a prodavili su je u balonima koji su bili vezani za prodavce. Nakon toga limunada je postala popularna širom Evrope, a Parizu je pomogla u odbrani od kuge. Danas u limunadu možete da dodate nanu, jagode..., ali i kokosovo mleko. Napravite kremasto piće koje će vas osvežiti kada su napolju visoke temeprature.
Sastojci:
- 2 limuna
- 2 kašike šećera
- 1,5 šolja vode
- 1 šolja kokosovog mleka
Priprema:
Limun isecite na kriške i sa sve korom stavite u blender, zatim dodajte šećer i vodu i izblendirajte. Sipajte koksovo mleko i još jednom izblendirajte. Limunada sa kokosom je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus