Najraniji zapisi o limunadi su sa mediteranske obale srednjovekovnog Egipta, ali i Evropi ona se prvi put pojavljuje u Parizu 1630. godine. Pravili su je od soda vode, limunovog soka i meda, a prodavili su je u balonima koji su bili vezani za prodavce. Nakon toga limunada je postala popularna širom Evrope, a Parizu je pomogla u odbrani od kuge. Danas u limunadu možete da dodate nanu, jagode..., ali i kokosovo mleko. Napravite kremasto piće koje će vas osvežiti kada su napolju visoke temeprature.
Sastojci:
- 2 limuna
- 2 kašike šećera
- 1,5 šolja vode
- 1 šolja kokosovog mleka
Priprema:
Limun isecite na kriške i sa sve korom stavite u blender, zatim dodajte šećer i vodu i izblendirajte. Sipajte koksovo mleko i još jednom izblendirajte. Limunada sa kokosom je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem