Pohovani zeleni paradajz je tradicionalano američko južnjačko jelo koje kada se spremi podseća na prženu turšiju. Korica je vrlo hrskava, dok je unutrašnjost mekana i sočna. Priča se da su ovo jelo u Ameriku doneli Jevreji u 19. veku, ali u početku nije bila tolika zaintersovanost. Pohovani paradajz ima neobičan ukus, a postao je jako popularan nakon što je izašao istoimeni film koji govori o prijateljstvu između dve žene.
Posle velikog uspeha filma, svi su počeli da prave ovo sada čuveno jelo, a posluživali su ga i kao svečano predjelo.
Sastojci:
- 1/2 kg zelenog paradajza
- 180 ml jogurta
- 1 šolja palente
- 1 šolja prezli
Priprema:
Paradajz isecite na na kolutove debljine 1 cm, a jogurt pomešajte sa prezlama i palentom, pa dobro sjedinite. Smesa ne sme da bude mnogo retka, ali ni previše gusta. Začinite po želji, pa umočite paradajz i pržite u vrelom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem