Pohovani zeleni paradajz je tradicionalano američko južnjačko jelo koje kada se spremi podseća na prženu turšiju. Korica je vrlo hrskava, dok je unutrašnjost mekana i sočna. Priča se da su ovo jelo u Ameriku doneli Jevreji u 19. veku, ali u početku nije bila tolika zaintersovanost. Pohovani paradajz ima neobičan ukus, a postao je jako popularan nakon što je izašao istoimeni film koji govori o prijateljstvu između dve žene. 

Posle velikog uspeha filma, svi su počeli da prave ovo sada čuveno jelo, a posluživali su ga i kao svečano predjelo

Sastojci:

  • 1/2 kg zelenog paradajza 
  • 180 ml jogurta 
  • 1 šolja palente
  • 1 šolja prezli 

Priprema:

Paradajz isecite na na kolutove debljine 1 cm, a jogurt pomešajte sa prezlama i palentom, pa dobro sjedinite. Smesa ne sme da bude mnogo retka, ali ni previše gusta. Začinite po želji, pa umočite paradajz i pržite u vrelom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE