Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPARA - NAJJEFTINIJE SRPSKO JELO: Super rešenje kada nema skoro ništa u frižideru

Za doručak spremite starinsko srpsko jelo - poparu.

 Kako se pravi popara Izvor: Shutterstock

Popara je starinsko jelo koje se pravi od bajatog hleba i vode. Srpske domaćice su osmislile ovo jelo kako bi iskoristile bajat hleb, ali i kada nije bilo puno namirnica u kući. U poparu možete da dodate neke namirnice po želji, a mi vam predlažemo da obogotatite ovo jelo puterom, fetom i kajmakom. Ovi kombinacija sastojaka će oduševiti i one koji nisu ljubitelj popare. 

  • Sastojci:
  • 300 g bajatog hleba
  • 600 ml vode
  • 50 g putera
  • 100 g kajmaka
  • 200 g feta sira 

Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa sipajte u posudu. Prelijte ključalom vodom i promešajte. Zatim dodajte puter i opet promešajte. U jednoj posudi pomešajte kajmak i mrvljeni sir, pa odmah dodajte svu količinu u poparu ili samo pola. Promešajte, pa ako ste dodali samo pola ostatkom dekorišite tanjir kada poslužite. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti