Popara je starinsko jelo koje se pravi od bajatog hleba i vode. Srpske domaćice su osmislile ovo jelo kako bi iskoristile bajat hleb, ali i kada nije bilo puno namirnica u kući. U poparu možete da dodate neke namirnice po želji, a mi vam predlažemo da obogotatite ovo jelo puterom, fetom i kajmakom. Ovi kombinacija sastojaka će oduševiti i one koji nisu ljubitelj popare.
- Sastojci:
- 300 g bajatog hleba
- 600 ml vode
- 50 g putera
- 100 g kajmaka
- 200 g feta sira
Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa sipajte u posudu. Prelijte ključalom vodom i promešajte. Zatim dodajte puter i opet promešajte. U jednoj posudi pomešajte kajmak i mrvljeni sir, pa odmah dodajte svu količinu u poparu ili samo pola. Promešajte, pa ako ste dodali samo pola ostatkom dekorišite tanjir kada poslužite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus