Popara je starinsko jelo koje se pravi od bajatog hleba i vode. Srpske domaćice su osmislile ovo jelo kako bi iskoristile bajat hleb, ali i kada nije bilo puno namirnica u kući. U poparu možete da dodate neke namirnice po želji, a mi vam predlažemo da obogotatite ovo jelo puterom, fetom i kajmakom. Ovi kombinacija sastojaka će oduševiti i one koji nisu ljubitelj popare.
- Sastojci:
- 300 g bajatog hleba
- 600 ml vode
- 50 g putera
- 100 g kajmaka
- 200 g feta sira
Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa sipajte u posudu. Prelijte ključalom vodom i promešajte. Zatim dodajte puter i opet promešajte. U jednoj posudi pomešajte kajmak i mrvljeni sir, pa odmah dodajte svu količinu u poparu ili samo pola. Promešajte, pa ako ste dodali samo pola ostatkom dekorišite tanjir kada poslužite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem