Popara je starinsko jelo koje se pravi od bajatog hleba i vode. Srpske domaćice su osmislile ovo jelo kako bi iskoristile bajat hleb, ali i kada nije bilo puno namirnica u kući. U poparu možete da dodate neke namirnice po želji, a mi vam predlažemo da obogotatite ovo jelo puterom, fetom i kajmakom. Ovi kombinacija sastojaka će oduševiti i one koji nisu ljubitelj popare. 

  • Sastojci:
  • 300 g bajatog hleba
  • 600 ml vode
  • 50 g putera
  • 100 g kajmaka
  • 200 g feta sira 

Priprema:
Hleb isecite na kockice, pa sipajte u posudu. Prelijte ključalom vodom i promešajte. Zatim dodajte puter i opet promešajte. U jednoj posudi pomešajte kajmak i mrvljeni sir, pa odmah dodajte svu količinu u poparu ili samo pola. Promešajte, pa ako ste dodali samo pola ostatkom dekorišite tanjir kada poslužite. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa