Bajati ili svež hleb možete da iskoristite na milion načina, a mi vam donosimo sjajan i neobičan recept. Umesto prženice ili popare napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom. Priprema je nikad jednostavnija, a sastojci ne koštaju puno. 

Sastojci:

  • 10 kriški hleba
  • 1 jaje 
  • 130 g parmezana 
  • 100 ml mleka 
  • 100 g šunke 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2-3 čeri paradajza  
  • malo origana
  • 1 kašika maslinovog ulja 

Recept za pitu sa hlebom iz tiganja:

17:43
Korak 1

Napravite smesu od hleba 

U posudi pomešajte hleb koji ste isekli, pa prelijte mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i posolite: Smesu dobro sjedinite, a onda podelite na 2 dela.  

17:44
Korak 2

Napravite pitu 

U tiganj utisnite pola smese sa hlebom, lepo rasporedite da pokrije dno. Preko stavite šunku, sir, isečen čeri paradajz i pospite origanom i parmezanom. Preko stavite drugi polovinu smese i opet lepo rasporedite i utisnite. 

17:44
Korak 3

Pržite pitu 

Pitu pržite nekih 10 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta. 

Pročitajte još: Kako da napravite savršene prženice

BONUS VIDEO: 

mlečni tost hleb tiktok/feelgoodfoodie

(StvarUkusa/S.B.)