Bajati ili svež hleb možete da iskoristite na milion načina, a mi vam donosimo sjajan i neobičan recept. Umesto prženice ili popare napravite preukusnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom. Priprema je nikad jednostavnija, a sastojci ne koštaju puno.
Sastojci:
- 10 kriški hleba
- 1 jaje
- 130 g parmezana
- 100 ml mleka
- 100 g šunke
- 100 g tvrdog sira
- 2-3 čeri paradajza
- malo origana
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za pitu sa hlebom iz tiganja:
Napravite smesu od hleba
U posudi pomešajte hleb koji ste isekli, pa prelijte mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i posolite: Smesu dobro sjedinite, a onda podelite na 2 dela.
Napravite pitu
U tiganj utisnite pola smese sa hlebom, lepo rasporedite da pokrije dno. Preko stavite šunku, sir, isečen čeri paradajz i pospite origanom i parmezanom. Preko stavite drugi polovinu smese i opet lepo rasporedite i utisnite.
Pržite pitu
Pitu pržite nekih 10 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta.
Pročitajte još: Kako da napravite savršene prženice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom