Belo meso se najčešće nalazi na trepzi, jer ne košta puno, ukusno je i može da se priprema na milion načina. Ako volite da ga jedete, preporučujemo da napravite pileće rolnice sa dve vrste sira. Jednostavno i relativno brzo se pripremaju, a sigurno uspevaju. Pileće rolnice možete da punite nadevima po želji.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 50 g mladog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 veza peršuna 
  • 70 g kisele pavlake 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 150 g mocarele 

Recept za pileće rolnice sa dve vrste sira:

17:21
Korak 1

Pripremite meso

Belo meso isecite na komade, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Treba da dobijete baš tanke šnicle. Zatim ih posolite i pobiberite sa obe strane. 

17:21
Korak 2

Napravite punjenje 

U posudi pomešajte seckani mladi luk, rendanu šargarepu i seckani peršun. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite. Sipajte smesu preko svake šnicle. 

17:21
Korak 3

Urolajte belo meso

Preko nadeva stavite sir koji ste isekli na deblje štapiće i urolajte. Poređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Ređajte u krug. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Pospite rendanu mocarelu preko i pecite još 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pileće rolnice punjene paradajzom i sirom

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)