Belo meso se najčešće nalazi na trepzi, jer ne košta puno, ukusno je i može da se priprema na milion načina. Ako volite da ga jedete, preporučujemo da napravite pileće rolnice sa dve vrste sira. Jednostavno i relativno brzo se pripremaju, a sigurno uspevaju. Pileće rolnice možete da punite nadevima po želji.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 50 g mladog luka
- 1 šargarepa
- 1 veza peršuna
- 70 g kisele pavlake
- 150 g tvrdog sira
- 150 g mocarele
Recept za pileće rolnice sa dve vrste sira:
Pripremite meso
Belo meso isecite na komade, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Treba da dobijete baš tanke šnicle. Zatim ih posolite i pobiberite sa obe strane.
Napravite punjenje
U posudi pomešajte seckani mladi luk, rendanu šargarepu i seckani peršun. Dodajte pavlaku i sve dobro sjedinite. Sipajte smesu preko svake šnicle.
Urolajte belo meso
Preko nadeva stavite sir koji ste isekli na deblje štapiće i urolajte. Poređajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Ređajte u krug. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Pospite rendanu mocarelu preko i pecite još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Pileće rolnice punjene paradajzom i sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu