Faširane šnicle nije teško napraviti, a odličan su izbor ako vam treba konkretan i začinjen obrok. Možda ćete želeti da probate i pečene krompire filovane mlevenim mesom. Tradicionalno se prave sa hlebom starim jedan dan, a mogu da se posluže sa krompir salatom. Pročitajte kako da napravite faširane šnicle!
Sastojci:
- 1 seckani luk
- 1 kašičica ulja
- 60 g hleba starog jedan dan, omekšanog u vrelom mleku ili vodi i osušenog
- 450 g mlevenog mesa
- 2 velika jajeta
- 3 kašike seckanog svežeg peršuna ili 1 kašika sušenog peršuna
- 1 kašika seckanog svežeg majorana ili 1 kašičica sušenog majorana
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašika neslanog putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- Začinjene prezle, po želji
- Listovi zelene salate, za serviranje
Recept za faširane šnicle
Ispecite luk u mikrotatlasnoj
Za faširane šnicle tavite seckani crni luk u malu posudu, pokapajte sa 1 kašičicom ulja, pokrijte plastičnom folijom i pecite u mikrotalasnoj na jakoj temperaturi 2 do 3 minuta ili dok ne postane providan. Malo ohladite.
Izmešajte hleb sa drugim sastojcima
U srednju činiju dodajte omekšani i isceđeni-suvi hleb i izlomite ga na male komade. Dodajte mleveno meso, jaja, peršun, majoran, so, biber i kuvani luk i dobro promešajte.
Pržite šnicle
Zagrejte puter i maslinovo ulje zajedno u velikom tiganju. Od mešavine mesa formirajte 4 pljeskavice. Možda biste želeli da uvaljate pljeskavice u osušene, začinjene prezle pre prženja da biste dobili zaista lepu, hrskavu spoljašnjost. Pržite ih u zagrejanom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Prebacite pljeskavice u lim za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 minuta ili dok ne budu gotove. Servirajte i uživajte u faširanim šniclama!
Pročitajte i sve o vrstama mesa: koje je najbolje za kuvana jela, a koje kad se samelje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem