Faširane šnicle nije teško napraviti, a odličan su izbor ako vam treba konkretan i začinjen obrok. Možda ćete želeti da probate i pečene krompire filovane mlevenim mesom. Tradicionalno se prave sa hlebom starim jedan dan, a mogu da se posluže sa krompir salatom. Pročitajte kako da napravite faširane šnicle!

Sastojci:

  • 1 seckani luk
  • 1 kašičica ulja
  • 60 g hleba starog jedan dan, omekšanog u vrelom mleku ili vodi i osušenog
  • 450 g mlevenog mesa
  • 2 velika jajeta
  • 3 kašike seckanog svežeg peršuna ili 1 kašika sušenog peršuna
  • 1 kašika seckanog svežeg majorana ili 1 kašičica sušenog majorana
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašika neslanog putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Začinjene prezle, po želji
  • Listovi zelene salate, za serviranje

Recept za faširane šnicle

10:55
Korak 1

Ispecite luk u mikrotatlasnoj

Za faširane šnicle tavite seckani crni luk u malu posudu, pokapajte sa 1 kašičicom ulja, pokrijte plastičnom folijom i pecite u mikrotalasnoj na jakoj temperaturi 2 do 3 minuta ili dok ne postane providan. Malo ohladite.

10:57
Korak 2

Izmešajte hleb sa drugim sastojcima

U srednju činiju dodajte omekšani i isceđeni-suvi hleb i izlomite ga na male komade. Dodajte mleveno meso, jaja, peršun, majoran, so, biber i kuvani luk i dobro promešajte.

10:58
Korak 3

Pržite šnicle

Zagrejte puter i maslinovo ulje zajedno u velikom tiganju. Od mešavine mesa formirajte 4 pljeskavice. Možda biste želeli da uvaljate pljeskavice u osušene, začinjene prezle pre prženja da biste dobili zaista lepu, hrskavu spoljašnjost. Pržite ih u zagrejanom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Prebacite pljeskavice u lim za pečenje i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 15 minuta ili dok ne budu gotove. Servirajte i uživajte u faširanim šniclama!

Pročitajte i sve o vrstama mesa: koje je najbolje za kuvana jela, a koje kad se samelje

BONUS VIDEO

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

StvarUkusa