Pečeni krompirifilovani mlevenim mesom su gurmansko jelo, odlično začinjeno i bogato ukusima. Pored toga što je raj za gurmane, vrlo je izdašno, pa može da bude savršen obrok u specijalnim prilikama kada imate goste. Možda ćete želeti da isprobate najbolji recept za punjene paprike. Evo kako da napravite pečene krompire filovane mlevenim mesom!
Sastojci:
- 4 krompira za pečenje
- 3 kašike maslinovog ulja, podeljene
- So i biber, po ukusu
- 250 g mlevene govedine
- 1 mali luk, isečen na kockice
- 60 g šargarepe isečene na kockice
- 60 g celera isečenog na kockice
- 2 čena belog luka, zgnječena
- 400 g seckanog paradajza
- 40 ml crvenog vina
- 60 ml goveđeg bujona
- 1 kašičica Vorčester sosa
- ½ kašičice mešavine začina za kuvanje
- 2 kašike punomasnog mleka
- 2 kašike neslanog putera
- Prstohvat muskatnog oraščića
- 130 g rendanog tvrdog sira
Recept za pečene krompire filovane mlevenim mesom
Pripremite krompir
Za pečene krompire filovane mlevenim mesom prvo zagrejte rernu na 180 C. Krompir pripremite tako što ćete ga celog izbockati viljuškom, a zatim premazati sa 1 kašikom maslinovog ulja i prstohvatom soli. Stavite krompir u rernu da se peče 1 sat i 30 minuta.
Ispržite govedinu
U međuvremenu, zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na srednje jakoj temperaturi u velikom tiganju. Dodajte mlevenugovedinu, dobro je začinite solju i biberom i pržite 5-6 minuta. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite na stranu. Smanjite temperaturu na srednju i dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja u tiganj zajedno sa lukom, šargarepom, celerom i belim lukom. Pržite 6-8 minuta, dok ne omekšaju. Vratite zapečenu govedinu u tiganj zajedno sa paradajzom iz konzerve, crvenim vinom, goveđim bujonom, vorčester sosom, začinima, solju i biberom. Kuvajte smesu 30 minuta, a zatim isključite vatru.
Izdubite pečeni krompir
Kada je krompir pečen, ostavite da se ohladi 15 minuta i zagrejte rernu na 200 C. Odsecite vrhove krompira i izvadite mekanu unutrašnjost. U velikoj posudi pomešajte unutrašnjost krompira, mleko, puter i muskatni oraščić. Začinite solju i biberom, po ukusu. Dobro ga izgnječite da krompir bude super pahuljast.
Nafilujte krompir i preko stavite pire
Kašikom stavite mešavinu govedine u izdubljene krompire. Na vrh mesnog sloja stavite kašike pahuljastog pire krompira. Krompir pospite rendanim sirom. Punjeni krompir stavite u rernu da se peče 15-20 minuta, dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
Krompir servirajte vruć iz rerne. Uživajte u pečenim krompirima filovanim mlevenim mesom!
Pročitajte recept za kalcone od mlevenog mesa punjene mocarela sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus