Pečeni krompirifilovani mlevenim mesom su gurmansko jelo, odlično začinjeno i bogato ukusima. Pored toga što je raj za gurmane, vrlo je izdašno, pa može da bude savršen obrok u specijalnim prilikama kada imate goste. Možda ćete želeti da isprobate najbolji recept za punjene paprike. Evo kako da napravite pečene krompire filovane mlevenim mesom!

Sastojci:

  • 4 krompira za pečenje
  • 3 kašike maslinovog ulja, podeljene
  • So i biber, po ukusu
  • 250 g mlevene govedine
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • 60 g šargarepe isečene na kockice
  • 60 g celera isečenog na kockice
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 400 g seckanog paradajza
  • 40 ml crvenog vina
  • 60 ml goveđeg bujona
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • ½ kašičice mešavine začina za kuvanje
  • 2 kašike punomasnog mleka
  • 2 kašike neslanog putera
  • Prstohvat muskatnog oraščića
  • 130 g rendanog tvrdog sira

Recept za pečene krompire filovane mlevenim mesom

12:53
Korak 1

Pripremite krompir

Za pečene krompire filovane mlevenim mesom prvo zagrejte rernu na 180 C. Krompir pripremite tako što ćete ga celog izbockati viljuškom, a zatim premazati sa 1 kašikom maslinovog ulja i prstohvatom soli. Stavite krompir u rernu da se peče 1 sat i 30 minuta.

13:07
Korak 2

Ispržite govedinu

U međuvremenu, zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na srednje jakoj temperaturi u velikom tiganju. Dodajte mlevenugovedinu, dobro je začinite solju i biberom i pržite 5-6 minuta. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite na stranu. Smanjite temperaturu na srednju i dodajte preostalu kašiku maslinovog ulja u tiganj zajedno sa lukom, šargarepom, celerom i belim lukom. Pržite 6-8 minuta, dok ne omekšaju. Vratite zapečenu govedinu u tiganj zajedno sa paradajzom iz konzerve, crvenim vinom, goveđim bujonom, vorčester sosom, začinima, solju i biberom. Kuvajte smesu 30 minuta, a zatim isključite vatru.

13:07
Korak 3

Izdubite pečeni krompir

Kada je krompir pečen, ostavite da se ohladi 15 minuta i zagrejte rernu na 200 C. Odsecite vrhove krompira i izvadite mekanu unutrašnjost. U velikoj posudi pomešajte unutrašnjost krompira, mleko, puter i muskatni oraščić. Začinite solju i biberom, po ukusu. Dobro ga izgnječite da krompir bude super pahuljast.

13:07
Korak 4

Nafilujte krompir i preko stavite pire

Kašikom stavite mešavinu govedine u izdubljene krompire. Na vrh mesnog sloja stavite kašike pahuljastog pire krompira. Krompir pospite rendanim sirom. Punjeni krompir stavite u rernu da se peče 15-20 minuta, dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
Krompir servirajte vruć iz rerne. Uživajte u pečenim krompirima filovanim mlevenim mesom!

Pročitajte recept za kalcone od mlevenog mesa punjene mocarela sirom

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Mesna štrudla sa sirom i šunkom

StvarUkusa/L.S.