Musakarolne od patlidžana su dobre ako želite lagan, zdrav i izdašan obrok. Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem. Musaka rolne od patlidžana su gotove za samo sat vremena. Evo kako da napravite musaka rolne od patlidžana!

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • 250 g jagnjećeg mesa
  • 1 češen belog luka, zgnječen
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 100 ml crvenog vina
  • 227 g seckanog paradajza
  • Prstohvat cimeta
  • 2 velika patlidžana
  • 30 g neslanog putera
  • 2 kašike običnog brašna
  • 350 ml punomasnog mleka
  • 1 žumance, lagano umućeno
  • Sveže narendani muskatni oraščić za serviranje
  • 15 g parmezana ili drugog tvrdog sira, sitno narendanog

Recept za musaka rolne od patlidžana

16:58
Korak 1

Propržite mleveno meso

Za musaka rolne od patlidžana zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte malo ulja. Dodajte luk sa prstohvatom soli i pržite dok ne omekša i ne porumeni. Umešajte mleveno meso, razbijajući ga drvenom kašikom. Nakon nekoliko minuta, kada počne da rumeni, dodajte beli luk i paradajz pire i kuvajte još oko minut.

17:04
Korak 2

Dodajte vino

Sipajte vino i pecite nekoliko minuta dok ne ispari, a zatim dodajte seckani paradajz i cimet. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte najmanje 30 minuta, redovno mešajući, dok se sos ne redukuje tako da samo obloži meso.

17:04
Korak 3

Isecite patlidžane

U međuvremenu, isecite patlidžane po dužini na kriške debljine 5 mm. Zagrejte tiganj na jakoj vatri, premažite kriške sa malo ulja i pecite nekoliko minuta sa svake strane, dok se malo ne ugljenišu. To ćete morati da radite u serijama. Položite kriške na poslužavnik ili dasku.

17:04
Korak 4

Napravite bešamel

Za bešamel, zagrejte puter u srednjem tiganju. Kada se otopi, umešajte brašno i kuvajte nekoliko minuta. Postepeno dodajte mleko, neprestano mešajući da dobijete kremasti sos. Kada se sve sjedini, lagano kuvajte 5 minuta na srednjoj vatri da se zgusne. Sklonite sa ringle, umešajte žumance, narendajte malo muskatnog oraščića i začinite.

17:04
Korak 5

Pecite patlidžan

Zagrejte rernu na visokoj temperaturi. Sipajte bešamel u posudu za pečenje. Dodajte kašiku fila od mesa blizu donjeg kraja kriške patlidžana, a zatim umotajte patlidžan oko njega da napravite mali punjeni rolat. Ubacite rolnu u bešamel sos šavom nadole. Ponavljajte dok se ne potroši sve meso i patlidžan. Pospite preko parmezan i stavite rernu na 200 stepeni na 30 minuta dok sve ne porumeni. Servirajte i uživajte u musaka rolnama od patlidžana!

Pročitajte kako se pravi MUSAKA SA BORANIJOM, PEČURKAMA I PIRINČEM

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

StvarUkusa/L.S.