Rizi bizi sa piletinom se pravi brzo i jednostavno. Pored toga, uz različito povrće, malo putera i bujon, piletina se savršeno uklapa. Možda ćete želeti da napravite i rizi-bizi po bakinom receptu. Evo kako da napravite rizi bizi sa piletinom!
Sastojci:
- 2 kašike putera
- 500 g pilećeg filea, isečenog na trake
- 1 srednji luk, iseckan
- 1 velika šargarepa, tanko narezana
- 2 čena belog luka, mlevena
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 400 ml pilećeg bujona
- 2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašičice soli
- 130 g smrznutog graška
- 180 g pirinča
Recept za rizi bizi sa piletinom za štedljive domaćice:
Prodinstajte piletinu
Za rizi bizi sa piletinom u velikom tiganju zagrejte puter na srednje jakoj vatri; dinstajte piletinu, luk, šargarepu i beli luk dok piletina više ne bude ružičasta, 5-7 minuta.
Dodajte mešavinu sa bujonom
U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob, bujon, limunov sok i so za rizi bizi i mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte u tiganj; dovedite do ključanja. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.
Umešajte grašak i pirinač
Umešajte grašak i pustite da proključa. Umešajte pirinač. Sklonite sa vatre; ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Servirajte i uživajte u rizi biziju sa piletinom!
Pročitajte kako se pravi RIZI BIZI SA GRAŠKOM - TRADICIONALNO ITALIJANSKO JELO
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus