Rizi bizi sa piletinom se pravi brzo i jednostavno. Pored toga, uz različito povrće, malo putera i bujon, piletina se savršeno uklapa. Možda ćete želeti da napravite i rizi-bizi po bakinom receptu. Evo kako da napravite rizi bizi sa piletinom!
Sastojci:
- 2 kašike putera
- 500 g pilećeg filea, isečenog na trake
- 1 srednji luk, iseckan
- 1 velika šargarepa, tanko narezana
- 2 čena belog luka, mlevena
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 400 ml pilećeg bujona
- 2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašičice soli
- 130 g smrznutog graška
- 180 g pirinča
Recept za rizi bizi sa piletinom za štedljive domaćice:
Prodinstajte piletinu
Za rizi bizi sa piletinom u velikom tiganju zagrejte puter na srednje jakoj vatri; dinstajte piletinu, luk, šargarepu i beli luk dok piletina više ne bude ružičasta, 5-7 minuta.
Dodajte mešavinu sa bujonom
U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob, bujon, limunov sok i so za rizi bizi i mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte u tiganj; dovedite do ključanja. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.
Umešajte grašak i pirinač
Umešajte grašak i pustite da proključa. Umešajte pirinač. Sklonite sa vatre; ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Servirajte i uživajte u rizi biziju sa piletinom!
Pročitajte kako se pravi RIZI BIZI SA GRAŠKOM - TRADICIONALNO ITALIJANSKO JELO
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom