Rizi bizi sa piletinom se pravi brzo i jednostavno. Pored toga, uz različito povrće, malo putera i bujon, piletina se savršeno uklapa. Možda ćete želeti da napravite i rizi-bizi po bakinom receptu. Evo kako da napravite rizi bizi sa piletinom!

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 500 g pilećeg filea, isečenog na trake 
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 1 velika šargarepa, tanko narezana
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/4 kašičice soli
  • 130 g smrznutog graška
  • 180 g pirinča

Recept za rizi bizi sa piletinom za štedljive domaćice:

14:46
Korak 1

Prodinstajte piletinu

Za rizi bizi sa piletinom u velikom tiganju zagrejte puter na srednje jakoj vatri; dinstajte piletinu, luk, šargarepu i beli luk dok piletina više ne bude ružičasta, 5-7 minuta.

14:50
Korak 2

Dodajte mešavinu sa bujonom

U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob, bujon, limunov sok i so za rizi bizi i mešajte dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte u tiganj; dovedite do ključanja. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta.

14:51
Korak 3

Umešajte grašak i pirinač

Umešajte grašak i pustite da proključa. Umešajte pirinač. Sklonite sa vatre; ostavite da stoji, pokriveno, 5 minuta. Servirajte i uživajte u rizi biziju sa piletinom!

Pročitajte kako se pravi RIZI BIZI SA GRAŠKOM - TRADICIONALNO ITALIJANSKO JELO

BONUS VIDEO

TikTok/chef_tristan_welch Pirinač

StvarUkusa/L.S.