Sastojci:
- 6 krmenadli
- 450 g graška, svežeg ili zamrznutog
- ¼ velikog crnog luka, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 kašičica paprike
- 7 kašika maslinovog ulja
- 240 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica sušene mirođije
Recept za krmenadle sa graškom:
Za svinjske šnicle sa graškom, prvo omekšajte meso. Koristite čekić za meso da ih izgnječite. Pomešajte so, začine i papriku u maloj posudi. Ravnomerno utrljajte ovu mešavinu začina preko svih šnicli. Zatim svaku šniclu premažite malom količinom maslinovog ulja. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri.
Pržite šnicle 3-4 minuta sa svake strane, ili dok ne porumene. Izvadite i ostavite sa strane (ne moraju biti potpuno prženi). U istom tiganju zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i dinstajte 3-4 minuta dok ne postane providan. Umešajte seckani beli luk i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše.
Umešajte grašak i pržite oko 2 minuta. Sipajte pavlaku, smanjite vatru na nisku i krčkajte 2-3 minuta dok se blago ne zgusne. Vratite krmenadle u tiganj sa kremastim graškom. Ostavite sve da se lagano krčka još 5–7 minuta da se ukusi sjedine i da se svinjetina potpuno skuva. Umešajte mirođiju u poslednjem minutu. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sotirane krmenadle sa jabukama
Pročitajte kako da napravite i pržene krmenadle gotove očas posla
BONUS VIDEO
StvarUkusa
