Sastojci:

  • 4 krompira
  • 3 kašike ulja
  • 1 luk
  • 1 paradajz
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 150 g mocarela sira

Za sos:

  • 1 kašičica paradajz paste
  • malo vodež
Zašto je korisno jesti mleveno meso?

Mleveno meso je bogato proteinima i sadrži razne vitamine i minerale. Međutim, njegov nutritivni sastav varira u zavisnosti od vrste mesa (junetina, svinjetina, mešano) i njegovog kvaliteta (sadržaj masti). Uglavnom je izvor zasićenih masti, pa je važno pratiti unos masti, posebno zasićenih.

Recept za krompire punjene mlevenim mesom:

Kako biste pripremili krompire, prvo ih isecite na dva dela. Svaku polovinu izdubite ljuštilicom. Potom pržite krompir na srednjoj vatri, pa kada je ispržen sa obe strane prebacite na tanjir. Iseckajte 1 crni luk i 1 paradajz, pa u tiganj ubacite maslinovo ulje i propržite luk, pa dodajte mleveno meso. U toku prženja dodajte so, biber i papriku u prahu, pa promešajte. Zatim dodajte i paradajz i ispržite sve zajedno.

Krompire poređajte u tepsiju pa ih napunite smesom od mlevenog mesa. Izrendajte mocarela sir i pospite preko mesa, a zatim u činijici pomešajte paradajz pastu i vodu pa prelijte oko krompira. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompire punjene slaninom i kačkavaljem.

Pročitajte kako se pravi pečeni punjeni krompir sa filom od piletine, sira i povrća

BONUS VIDEO

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption

StvarUkusa