Sastojci:
- 4 kašike putera, podeljena upotreba
- 4 krmenadle, otprilike 180 g svaka
- 120 ml + 2 kašike jabukovog vina
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica seckane sveže žalfije
- 470 g jabuka očišćenih i tanko isečenih
- so i biber po ukusu
Recept za sotirane krmenadle sa jabukama:
Kako biste pripremili svinjetinu na ovaj način, prvo u velikom tiganju istopite 2 kašike putera na srednjoj vatri. Svinjetinu obilno začinite solju i biberom i pržite 6 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni.
Dodajte 120 ml jabukovog vina u tiganj i krčkajte dodatnih 6 minuta. Dok se krmenadle prže, istopite ostatak putera u drugom velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte jabuke i pržite 5 minuta ili dok jabuke ne počnu da omekšavaju.
Dodajte preostale 2 kašike jabukovog vina u jabuke, pojačajte vatru i kuvajte još 1-2 minuta. Začinite jabuke solju po ukusu. Prebacite krmenadle na tanjir. Umutite senf i žalfiju u sokove od jabukovače iz tiganja sa svinjetinom,začinite solju i biberom po ukusu.
Stavite jabuke na tanjir sa svinjetinom i prelijte sosom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni.
Pročitajte kako se pravi slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade