Sastojci:

  • 4 kašike putera, podeljena upotreba
  • 4 krmenadle, otprilike 180 g svaka
  • 120 ml + 2 kašike jabukovog vina
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica seckane sveže žalfije
  • 470 g jabuka očišćenih i tanko isečenih
  • so i biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete jabuke?

Jabuke su niskokalorično voće bogato vodom. Budi apetit i zato je najbolje da se pojede pre jela ili nekoliko sati nakon jela. Jabuka na zube ima isti uticaj kao i pranje zuba, jer pomaže kod uklanjanja naslaga hrane između zuba, stimuliše desni i podstiče lučenje pljuvačke koja spira kamenac. Sadrže kvercetin i katehin, koji imaju antivirusna, antikancerogena i antidepresivna svojstva. Bogate su vitaminom C.

Recept za sotirane krmenadle sa jabukama:

Kako biste pripremili svinjetinu na ovaj način, prvo u velikom tiganju istopite 2 kašike putera na srednjoj vatri. Svinjetinu obilno začinite solju i biberom i pržite 6 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni.

Dodajte 120 ml jabukovog vina u tiganj i krčkajte dodatnih 6 minuta. Dok se krmenadle prže, istopite ostatak putera u drugom velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte jabuke i pržite 5 minuta ili dok jabuke ne počnu da omekšavaju.

Dodajte preostale 2 kašike jabukovog vina u jabuke, pojačajte vatru i kuvajte još 1-2 minuta. Začinite jabuke solju po ukusu. Prebacite krmenadle na tanjir. Umutite senf i žalfiju u sokove od jabukovače iz tiganja sa svinjetinom,začinite solju i biberom po ukusu.

Stavite jabuke na tanjir sa svinjetinom i prelijte sosom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni.

Pročitajte kako se pravi slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa