Sastojci:
- 285 g bukovača
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i sveže mleveni crni biber
- 2 kašike (30 g) putera
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
- 15 g svežeg peršuna
Recept za pržene bukovače sa lukom:
Kako biste pripremili pečurke, lagano ih tapkajte čistim ubrusom da biste upili višak vlage. Odsecite tvrdu dršku u osnovi svake grupe pečuraka. Razdvojite velike grupe na komade veličine zalogaja, koristeći ruke ili nož.
Stavite veliki tiganj od 25-30 cm na jaku vatru. Kada se zagreje dodajte ulje u tiganj. Poređajte pečurke u jednom sloju. Pržite, bez okretanja, dok jedna strana ne porumeni i ne postane hrskava. Posolite i pobiberite po ukusu i promešajte. Ako pečurke ne stanu u jedan sloj u tiganju, pecite ih u 2 ture, dodajući malo više ulja po potrebi.
Prebacite pečurke na poslužavnik. Bez vraćanja tiganja na vatru, dodajte puter, beli luk i peršun u vrući tiganj, mešajući dok se puter ne otopi i beli luk ne zamiriše. Prelijte beli luk puterom preko pečuraka i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbrži kiš od krompira sa filom od pečuraka i praziluka.
Pročitajte kako se pravi posna i gusta čorbica od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade