Sastojci:
Za pecivo:
- 500 g brašna
- 25 g pivskog kvasca
- 10 g soli
- 2/3 kašike ulja
- 150 ml tople vode
- 1/2 kašičice šećera
Za fil:
- 200 g šampinjona
- 60 g kuvane šunke
- 100 g mocarele
- 1 jaje
- 1 kašičica seckanog luka
- so i biber, po ukusu
- peršun, po ukusu
- ulje
Recept za pancerote sa pečurkama:
Prvo napravite testo za pancerote. U velikoj posudi pomešajte brašno, so i šećer. Napravite rupu u brašnu i sipajte vodu koja sadrži prethodno rastvoreno ulje i kvasac. Mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Nožem napravite plitak rez, pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena na toplom mestu, da naraste. Posle sat vremena podelite ga na razvaljane diskove za pancerote.
U međuvremenu pripremite fil. Očistite i isecite pečurke. Na ulju propržite luk dok ne omekša, pa dodajte pečurke i pržite na jakoj vatri. Dodajte so, biber i peršun. Kada se isprže sklonite ih sa vatre i dodajte trake šunke i komade mocarele.
Nakon toga dodajte jaje i kašikom ovu smesu stavite u sredinu prethodno pripremljenih diskova testa. Presavijte testo na pola i čvrsto pritisnite ivice da biste ih zatvorili. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pancerote sa mocarelom i paradajzom.
Pročitajte kako da napravite punjene pancerote od krompirovog testa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem