Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
- 400 ml mlake vode
- soli po ukusu
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- 500 ml paradajz sosa
- 3 kašike ulja
- 1/2 kašičice origana
- so i biber, po ukusu
- 400 g mocarela sira
- 400 g iseckane šunke
Recept za pancerote sa mocarelom i paradajzom:
Za pancerote prvo pomešajte kvasac sa 240 ml tople vode u činiji i ostavite da odstoji 10 minuta, dok ne naraste. Zatim, u velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac i postepeno dodajte toplu vodu u testo. Dodajte so i šećer i snažno mesite.
Testo bi trebalo da bude prilično meko. Dodajte brašno po potrebi. Nastavite da mesite dok ne postane glatko. Napravite loptice od testa veličine 6 cm i poređajte ih na lagano pobrašnjenu tepsiju. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu na toplo mesto da se dižu oko 1 sat.
Kada se testo digne, svaku lopticu istanjite oklagijom na pobrašnjenoj površni, dok ne dobijete tanko testo. Na svako testo u centar stavite kašičicu paradajz sosa, mocarelu i šunku. Malo premažite ivice vodom pa savijte u oblik pancerote i pritisnite ivice prstima ili viljuškom.
Zagrejte ulje u velikom dubokom tiganju i zatim ubacite pancerote u vruće ulje i pržite ih sa obe strane 5 minuta, dok ne postanu zlatne. Ređajte ih na ubrus da se ocede i uživajte. Možda ćetete želeti da napravite i posne pancerote sa pečurkama i krompirom.
Pročitajte kako da napravite i domaće pancerote po receptu italijanskih domaćica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem