Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
  • 400 ml mlake vode
  • soli po ukusu
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 500 ml paradajz sosa
  • 3 kašike ulja
  • 1/2 kašičice origana
  • so i biber, po ukusu
  • 400 g mocarela sira
  • 400 g iseckane šunke

Recept za pancerote sa mocarelom i paradajzom:

Za pancerote prvo pomešajte kvasac sa 240 ml tople vode u činiji i ostavite da odstoji 10 minuta, dok ne naraste. Zatim, u velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac i postepeno dodajte toplu vodu u testo. Dodajte so i šećer i snažno mesite.

Testo bi trebalo da bude prilično meko. Dodajte brašno po potrebi. Nastavite da mesite dok ne postane glatko. Napravite loptice od testa veličine 6 cm i poređajte ih na lagano pobrašnjenu tepsiju. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu na toplo mesto da se dižu oko 1 sat.

Kada se testo digne, svaku lopticu istanjite oklagijom na pobrašnjenoj površni, dok ne dobijete tanko testo. Na svako testo u centar stavite kašičicu paradajz sosa, mocarelu i šunku. Malo premažite ivice vodom pa savijte u oblik pancerote i pritisnite ivice prstima ili viljuškom.

Zagrejte ulje u velikom dubokom tiganju i zatim ubacite pancerote u vruće ulje i pržite ih sa obe strane 5 minuta, dok ne postanu zlatne. Ređajte ih na ubrus da se ocede i uživajte. Možda ćetete želeti da napravite i posne pancerote sa pečurkama i krompirom.

Pročitajte kako da napravite i domaće pancerote po receptu italijanskih domaćica

BONUS VIDEO

Instagram / yourcustomketo_weightloss  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

 StvarUkusa