Obogatite posni meni jednim sjajnim receptom za posne pancerote. Pune se sočnim nadevom od pečuraka i krompira, a možete ih služiti i na posnoj slavskoj trpezi. Pečurke se dinstaju sa lukom, a u testo se dodaje votka koja daje poseban šmek. Podjednako su ukusne kao i u mrsnoj varijanti.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 šolja ključale vode
- 3 kašike otopljenog posnog putera
- 3 kašike votke
- Za nadev:
- 500 g šampinjona
- 4 veća krompira
- 1 kašičica šećera
- 1 glavica crnog luka
- 40 ml ulja
Recept za posne pancerote sa pečurkama i krompirom:
U činiju pomešajte brašno sa solju, dodajte vrelu vodu, promešajte, pa ubacite otopljen posni puter i votku. Zamesite testo i premesite na radnoj površini, pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane dok pravite nadev. Očišćen i oguljen krompir stavite u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne provri, potom smanjite vatru i kuvajte oko 30-40 minuta. Na ulju prodinstajte iseckan luk, pa ubacite iseckane šampinjone i so. Prodinstajte nekoliko minuta. Gnječilicom ispasirajte krompir kao za pire, pa ga pomešajte sa dinstanim lukom i pečurkama. Testo podelite na 6-7 delova, pa svaki ponaosob razvucite oklagijom. Napunite kašikom nadeva sa krompirom i pečurkama, pa zatvorite i viljuškom stisnite ivice posnih pancerota. Pržite u dubokom ulju dok pancerote ne poprime zlatnosmeđu boju. Ređajte posne pancerote po ubrusu da se ocedi višaj tečnosti.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem