Obogatite posni meni jednim sjajnim receptom za posne pancerote. Pune se sočnim nadevom od pečuraka i krompira, a možete ih služiti i na posnoj slavskoj trpezi. Pečurke se dinstaju sa lukom, a u testo se dodaje votka koja daje poseban šmek. Podjednako su ukusne kao i u mrsnoj varijanti.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja ključale vode
  • 3 kašike otopljenog posnog putera
  • 3 kašike votke
  • Za nadev:
  • 500 g šampinjona
  • 4 veća krompira
  • 1 kašičica šećera
  • 1 glavica crnog luka
  • 40 ml ulja

Recept za posne pancerote sa pečurkama i krompirom:

U činiju pomešajte brašno sa solju, dodajte vrelu vodu, promešajte, pa ubacite otopljen posni puter i votku. Zamesite testo i premesite na radnoj površini, pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane dok pravite nadev. Očišćen i oguljen krompir stavite u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte na jačoj temperaturi dok ne provri, potom smanjite vatru i kuvajte oko 30-40 minuta. Na ulju prodinstajte iseckan luk, pa ubacite iseckane šampinjone i so. Prodinstajte nekoliko minuta. Gnječilicom ispasirajte krompir kao za pire, pa ga pomešajte sa dinstanim lukom i pečurkama. Testo podelite na 6-7 delova, pa svaki ponaosob razvucite oklagijom. Napunite kašikom nadeva sa krompirom i pečurkama, pa zatvorite i viljuškom stisnite ivice posnih pancerota. Pržite u dubokom ulju dok pancerote ne poprime zlatnosmeđu boju. Ređajte posne pancerote po ubrusu da se ocedi višaj tečnosti.

BONUS VIDEO:

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

 Izvor: StvarUkusa