Sastojci:

  • 300 g čeri paradajza, presečenog na pola
  • 6 čenova belog luka vrlo sitno iseckanih
  • 1 ljubičasti luk iseckan na trake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veća tikvica
  • 200 g rukole
  • 100 g feta sira
  • 10 jaja
Zašto treba da jedete jaja:

Jaja su bogata vitaminom A, folatima, vitaminima B kompleksa, fosforom i selenom. Sadrže i vitamin D, E, K, kalcijum i cink. Zbog brojnih nutritivnih svojstava, korisna su za zdravlje.

Recept za omlet sa povrćem iz rerne:

Kako biste napravili ovaj omlet, prvo iseckajte sve povrće, pa paradajz, beli luk, ljubičast luk i maslinovo ulje promešajte u činiji. Sve prebacite na pleh i zapecite na 180 stepeni u rerni.

Potom u činiju razbijte 10 jaja i umutite ih žicom. Iseckajte na kolutove jednu veliku tikvicu. Isečenu tikvicu ubacite u umućena jaja, pa dodajte rukolu i feta sir, pa promešajte.

Povrće koje ste zapekli na plehu malo rasporedite kašikom pa preko njega prelijte smesu sa jajima. Pažljivo rasporedite po plehu pa ubacite u rernu i pecite na 176 stepeni dok ne bude gotovo. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i omlet rolnice punjene sirom, paprikom i majonezom.

Pročitajte kako se pravi španski omlet sa krompirom

BONUS VIDEO

ROBOTE, NAPRAVI MI OMLET! Vaše je samo da izaberete sastojke, a mašina sve ostalo radi sama! (VIDEO) Izvor: ROBOTE, NAPRAVI MI OMLET! Vaše je samo da izaberete sastojke, a mašina sve ostalo radi sama! (VIDEO)

StvarUkusa