Sastojci:
- 300 g čeri paradajza, presečenog na pola
- 6 čenova belog luka vrlo sitno iseckanih
- 1 ljubičasti luk iseckan na trake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veća tikvica
- 200 g rukole
- 100 g feta sira
- 10 jaja
Recept za omlet sa povrćem iz rerne:
Kako biste napravili ovaj omlet, prvo iseckajte sve povrće, pa paradajz, beli luk, ljubičast luk i maslinovo ulje promešajte u činiji. Sve prebacite na pleh i zapecite na 180 stepeni u rerni.
Potom u činiju razbijte 10 jaja i umutite ih žicom. Iseckajte na kolutove jednu veliku tikvicu. Isečenu tikvicu ubacite u umućena jaja, pa dodajte rukolu i feta sir, pa promešajte.
Povrće koje ste zapekli na plehu malo rasporedite kašikom pa preko njega prelijte smesu sa jajima. Pažljivo rasporedite po plehu pa ubacite u rernu i pecite na 176 stepeni dok ne bude gotovo. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i omlet rolnice punjene sirom, paprikom i majonezom.
Pročitajte kako se pravi španski omlet sa krompirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem