Sastojci:
Za piletinu:
- 500 g belog mesa (2 velika filea od po 250 g)
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice crnog bibera
- 1 kašičica slatke paprike u prahu
- 2 kašike brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
Za sos od parmezana i belog luka:
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 ml pilećeg bujona
- 50 g rendanog parmezana
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica seckanog peršuna
Recept za piletinu u sosu od parmezana i belog luka:
Kako biste pripremili piletinu, prvo osušite i isecite na dva tanja dela belo meso. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Lagano premažite brašnom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednjoj vatri 4-5 minuta po strani dok ne porumeni, pa je stavite na stranu.
Zatim pripremite sos. U istom tiganju kratko propržite seckani beli luk dok ne zamiriše. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i pilećim bujonom. Umešajte senf i parmezan, dok sos ne postane lep i kremast.
Dodajte zatim limunov sok i dobro promešajte. Zatim vratite piletinu u sos i krčkajte zajedno oko 5 minuta. Pospite seckanim peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečene pileće takose.
Pročitajte kako da napravite i zapečenu piletinu sa ukusom pice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
