Sastojci:
- 10-12 tortilja (veličine 12,5 cm)
- ulje za premazivanje tortilja
- 225 g rendanog sira
- 300 g rendane kuvane piletine
- 280 g paradajza
- 2 zelene ljute papričice
- 2 kašike mešavine začina ( ljuta paprika u prahu, mleveni kim, dimljena paprika u prahu, so i biber, crni i beli luk u prahu, sušeni
- origano, sve izmešano)
- 1 kašika soka od ceđenog limuna
Recept za zapečene pileće takose:
Kako biste napravili takose, prvo zagrejte rernu na 220 °C. Položite tortilje na veliki pleh, premažite obe strane tortilja uljem i poređajte u jednom sloju. Za fil u činiji pomešajte kuvanu rendanu piletinu, paradajz, 2 kašike začina i 1 kašiku soka od limuna, sitno isecakne ljute zelene papričice i mešajte dok piletina ne bude potpuno premazana.
Podelite polovinu sira po tortiljama, zatim rasporedite fil (oko 60 g fila po takosu). Pospite vrhove preostalim sirom. Pecite nepokriveno 10-12 minuta ili dok se sir ne otopi, a ivice ne postanu hrskavo-zlatne. Odmah po vađenju iz rerne preklopite takose na pola špatulom dok su još savitljivi. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite najbolje takose sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se prave tortilje sa slaninicom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
