Sastojci:

  • 10-12 tortilja (veličine 12,5 cm)
  • ulje za premazivanje tortilja
  • 225 g rendanog sira
  • 300 g rendane kuvane piletine
  • 280 g paradajza
  • 2 zelene ljute papričice
  • 2 kašike mešavine začina ( ljuta paprika u prahu, mleveni kim, dimljena paprika u prahu, so i biber, crni i beli luk u prahu, sušeni
  • origano, sve izmešano)
  • 1 kašika soka od ceđenog limuna
Zašto je korisno da jedete piletinu?

Piletina je izuzetno hranljiva namirnica, bogata proteinima i esencijalnim nutrijentima. Sadrži malo kalorija i masti, posebno belo meso, što je čini popularnim izborom za one koji vode računa o ishrani. Piletina je dobar izvor vitamina B12, niacina, fosfora, selena i cinka.

Recept za zapečene pileće takose:

Kako biste napravili takose, prvo zagrejte rernu na 220 °C. Položite tortilje na veliki pleh, premažite obe strane tortilja uljem i poređajte u jednom sloju. Za fil u činiji pomešajte kuvanu rendanu piletinu, paradajz, 2 kašike začina i 1 kašiku soka od limuna, sitno isecakne ljute zelene papričice i mešajte dok piletina ne bude potpuno premazana.

Podelite polovinu sira po tortiljama, zatim rasporedite fil (oko 60 g fila po takosu). Pospite vrhove preostalim sirom. Pecite nepokriveno 10-12 minuta ili dok se sir ne otopi, a ivice ne postanu hrskavo-zlatne. Odmah po vađenju iz rerne preklopite takose na pola špatulom dok su još savitljivi. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite najbolje takose sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se prave tortilje sa slaninicom i sirom

BONUS VIDEO

00:38
Tortilje punjene mlevenim mesom  Izvor: Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa