Sastojci:
- 6 velikih tortilja
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 slatka paprika
- 1 kašika paradajz paste
- voda po potrebi
- 1/2 limuna
- so, biber, paprika u prahu, po ukusu
- 200 g pasulja iz konzerve
Za pirinač:
- 300 g kuvanog pirinča
- 2 kašike peršuna
- sok od 1 limun
Za fil:
- 1 avokado izgnječen
- pavlaka
- 300 g rendanog kačkavalja
Recept za domaći burito sa mesom:
Kako biste napravili burito, u činiji pomešajte kuvani pirinač, peršun i sok od 1 limuna, pa dobro promešajte. U Dubokom tiganju ispržite mleveno meso na malo putera, pa dodajte seckani crni i beli luk. Mešajte dok pržite pa dodajte seckanu crvenu papriku. Dodajte sve začine i nastavite da mešate. Zatim u meso ubacite paradajz pastu, ocedite sok od pola limuna i nastavite da mešate. Dodajte potom pasulj.
Zagrejte tortilje na tiganju. Raširite je pa stavite kašiku pirinča, kašiku mesne mešavine, kašiku kisele pavlake, kašičicu avokada i prstohvat rendanog kačkavalja. Umotajte tortilju i zagrejte na tiganju. Uživajte. Možda čete želeti da napravite i pileći burito iz tiganja.
Pročitajte kako se prave zapečeni buritosi sa sirom i crvenim pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.