Sastojci:

  • 6 velikih tortilja
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 slatka paprika
  • 1 kašika paradajz paste
  • voda po potrebi
  • 1/2 limuna
  • so, biber, paprika u prahu, po ukusu
  • 200 g pasulja iz konzerve

Za pirinač:

  • 300 g kuvanog pirinča
  • 2 kašike peršuna
  • sok od 1 limun

Za fil:

  • 1 avokado izgnječen
  • pavlaka
  • 300 g rendanog kačkavalja
Zašto je korisno da jedete avokado?

Avokado je bogat vlaknima koja su korisna za probavu i regulišu nivo šećera u krvi. Spada u super zdrave namirnice bogate mikronutrijentima. Sadrži folat, vitamin K, vitamin C, kalijum, vitamin B5 i vitamin B6.

Recept za domaći burito sa mesom:

Kako biste napravili burito, u činiji pomešajte kuvani pirinač, peršun i sok od 1 limuna, pa dobro promešajte. U Dubokom tiganju ispržite mleveno meso na malo putera, pa dodajte seckani crni i beli luk. Mešajte dok pržite pa dodajte seckanu crvenu papriku. Dodajte sve začine i nastavite da mešate. Zatim u meso ubacite paradajz pastu, ocedite sok od pola limuna i nastavite da mešate. Dodajte potom pasulj.

Zagrejte tortilje na tiganju. Raširite je pa stavite kašiku pirinča, kašiku mesne mešavine, kašiku kisele pavlake, kašičicu avokada i prstohvat rendanog kačkavalja. Umotajte tortilju i zagrejte na tiganju. Uživajte. Možda čete želeti da napravite i pileći burito iz tiganja.

Pročitajte kako se prave zapečeni buritosi sa sirom i crvenim pasuljem

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
"OVAJ BURITO JE PRAZNIK ZA NEPCE!" Žiri nije štedeo reči hvale za energičnu majku i snajku: Osvojena humanitarna nagrada  Izvor: "OVAJ BURITO JE PRAZNIK ZA NEPCE!" Žiri nije štedeo reči hvale za energičnu majku i snajku: Osvojena humanitarna nagrada

StvarUkusa