Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so i biber po ukusu
  • 10 - 12 komada tortilje 
  • 1 jaje
  • 2 kašike mleka
  • susam za posipanje

Priprema:

Ako volite pancerote, ali ne i razvlačenje testa – ovaj recept je pravo rešenje. Gotove tortilje zamenjuju testo, a punjenje od mlevenog mesa i luka čini ih sočnim i punog ukusa.

Savet:

Ako želite dodatnu hrskavost, pecite ih u rerni sa ventilatorom ili ih kratko zapecite u tiganju sa malo ulja pre pečenja.

Na malo ulja propržite sitno seckan luk dok ne omekša, dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne dobije lepu boju. Posolite i pobiberite po ukusu. Ohladite.

Na jedan kraj svake tortilje stavite kašiku fila. Savijte u polumesec i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Umutite jaje sa mlekom i premažite svaku pancerotu. Pospite susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok ne porumene.

Bonus video

Tortilje punjene mlevenim mesom  Izvor: Tortilje punjene mlevenim mesom