Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- so i biber po ukusu
- 10 - 12 komada tortilje
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- susam za posipanje
Priprema:
Ako volite pancerote, ali ne i razvlačenje testa – ovaj recept je pravo rešenje. Gotove tortilje zamenjuju testo, a punjenje od mlevenog mesa i luka čini ih sočnim i punog ukusa.
Na malo ulja propržite sitno seckan luk dok ne omekša, dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne dobije lepu boju. Posolite i pobiberite po ukusu. Ohladite.
Na jedan kraj svake tortilje stavite kašiku fila. Savijte u polumesec i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Umutite jaje sa mlekom i premažite svaku pancerotu. Pospite susamom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15–20 minuta, dok ne porumene.
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem