Sastojci:

  • 1 velika glavica kupusa, sitno iseckana
  • 410 g seckanog paradajza
  • 1 glavica crnog luka, prepolovljena i tanko isečena
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • 450 g mlevenog mesa
Zašto je korisno da jedete kupus?

Kupus je niskokalorična namirnica bogata vitaminima i mineralima. Sadrži visok nivo vitamina C, vitamina K, vlakana i antioksidanata, te je dobar izvor vitamina B, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra.

Recept za dinstani kupus sa mlevenim mesom:

Kako biste napravili kupus s mesom, prvo stavite kupus, paradajz sa sokom, crni luk, začine, so i biber u veliki lonac na laganu vatru. Kuvajte i mešajte dok ne počne da krčka.

Dodajte mleveno meso, poklopite i kuvajte, povremeno mešajući, dok kupus ne omekša i meso ne bude skuvano, oko 45 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbicu sa kuvanom slaninom, gotovu za pola sata.

Pročitajte kako se pravi dinstani kupus sa svinjskim rebrima

BONUS VIDEO

00:39
Burek sarme  Izvor: Instagram/yildizlarsofrasi

StvarUkusa