Sastojci:
- 1-2 glavice luka
- 1 šargarepa
- 1 šolja seckanog paradajza u sopstvenom soku iz konzerve
- So, biber, mlevena paprika, kurkuma, korijander, mirođija po ukusu
- Maslinovo ulje
- 1 šolja pirinča
- Četvrtina glavice kupusa
Priprema:
Ovaj rižoto je jednostavan i ukusan obrok za vreme posta. Kombinacija povrća, začina i pirinča čini ga savršenim jelom koje je i zasitno i hranljivo. Uživajte u blagoj aromi kupusa, dok začini dodaju bogatstvo ukusa.
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i nastavite da propržite. U smesu dodajte seckani paradajz iz konzerve, so, biber, papriku, kurkumu i mleveni korijander, pa sve dobro promešajte. Operite pirinač i dodajte ga u šerpu. Propržite ga nekoliko minuta sa povrćem.
Sitno iseckajte kupus i dodajte ga u šerpu. Pokrijte sve sa 3 šolje vode, promešajte i kuvajte na srednje jakoj vatri dok pirinač ne upije vodu. Kada je pirinač skuvan i kupus omekšao, pospite mirođijom i dobro promešajte. Poslužite toplo, uz svež hleb.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.