Sastojci:

  • 1-2 glavice luka
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja seckanog paradajza u sopstvenom soku iz konzerve
  • So, biber, mlevena paprika, kurkuma, korijander, mirođija po ukusu
  • Maslinovo ulje
  • 1 šolja pirinča
  • Četvrtina glavice kupusa

Priprema:

Ovaj rižoto je jednostavan i ukusan obrok za vreme posta. Kombinacija povrća, začina i pirinča čini ga savršenim jelom koje je i zasitno i hranljivo. Uživajte u blagoj aromi kupusa, dok začini dodaju bogatstvo ukusa.

Savet:

Kupus možete iseći na veće komade za gušći, "mesniji" rižoto ili na sitne komade ako želite lakši, nežnije teksture.

Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i nastavite da propržite. U smesu dodajte seckani paradajz iz konzerve, so, biber, papriku, kurkumu i mleveni korijander, pa sve dobro promešajte. Operite pirinač i dodajte ga u šerpu. Propržite ga nekoliko minuta sa povrćem.

Sitno iseckajte kupus i dodajte ga u šerpu. Pokrijte sve sa 3 šolje vode, promešajte i kuvajte na srednje jakoj vatri dok pirinač ne upije vodu. Kada je pirinač skuvan i kupus omekšao, pospite mirođijom i dobro promešajte. Poslužite toplo, uz svež hleb.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom Izvor: Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom