Sastojci:
- 350 g putera od kikirikija
- 100 ml ulja
- 325 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Ovi mirisni keksići inspirišu se tradicionalnim marokanskim receptima i donose spoj putera od kikirikija, cimeta i vanile u svakom zalogaju. Hrskavi spolja, a mekani iznutra, idealni su uz šolju čaja ili kafe. Bez mlečnih proizvoda i jaja, savršeni su za sve koji poste ili izbegavaju ove sastojke.
U većoj činiji pomešajte puter od kikirikija, ulje, šećer u prahu, cimet i vanilin šećer. Dodajte brašno i mesite dok ne dobijete mekano, glatko testo. Oblikujte male kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, a zatim pritisnite pečatom za kekse ili viljuškom kako biste dobili dekorativan oblik. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok blago ne porumene.
Ostavite da se potpuno ohlade, pa ih pospite šećerom u prahu. Poslužite uz omiljeni napitak i uživajte!
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.